ČEKA GA TEŽAK POSAO / Aco Petrović nije mogao naći izbornika, pa je to postao on po četvrti put: Objavio je i popis igrača

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Novi ciklus pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo je pred vratima

24.10.2022.
14:08
Robert Anić/PIXSELL
Play logo

Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) je na elektroničkoj sjednici održanoj tijekom proteklog vikenda jednoglasno donio odluku da se Aleksandra Petrovića imenuje vršiteljem dužnosti izbornika košarkaške reprezentacije za prozore pretkvalifikacija u studenom 2022. i veljači 2023. godine.

Image
NOVI SPORTSKI DIREKTOR /

Aco Petrović otkrio kome je ponudio mjesto izbornika hrvatske reprezentacije: 'Kontaktirao sam ih prošlog utorka...'

Image
NOVI SPORTSKI DIREKTOR /

Aco Petrović otkrio kome je ponudio mjesto izbornika hrvatske reprezentacije: 'Kontaktirao sam ih prošlog utorka...'

Novi ciklus pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo je pred vratima - već 10. studenog reprezentacija Hrvatske u Grazu igra protiv Austrije, a tri dana kasnije na rasporedu je domaća utakmica s Poljskom u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam preuzimao struku u Savezu prije četiri tjedna, nisam očekivao da će to otići u ovom smjeru, no s obzirom na sve ono što se dešavalo u prvom krugu razgovora s potencijalnim kandidatima te nakon što sam praktično obišao sve igrače, možda je to i logično rješenje," kazao je Petrović koji je u rujnu izabran za novog sportskog direktora HKS-a.

shimmer fallback
shimmer fallback

25 imena

"Sasvim sigurno je da sam ovog trenutka najinformiraniji što se tiče forme i praćenja, no za mene je to ovog trenutka dodatno opterećenje. Svjestan sam koliko je taj sljedeći prozor bitan i za buduća ljeta jer ako se dobiju obje utakmice, već dobivamo kvalitetno radno ljeto 2023. te bi mogli sudjelovati na pretkvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu. Ulog je velik, prihvatio sam i tu ulogu kao vršitelj dužnosti izbornika dok do kraja sezone ne riješimo pitanje izbornika. Spreman sam odraditi ta dva prozora dok ne dođemo do konačnog rješenja," dodao je naglasivši kako do kraja tjedna očekuje da će stručni stožer biti formiran.

Petrović je objavio i širi popis igrača na kojem se nalazi 25 imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima dosta igrača koji dosada nisu bili na tom popisu, no to je jednostavno čisto pokazivanje smjera u kojem mislim da bi kroz sljedeće tri godine, do Europskog prvenstva 2025. godine, trebalo ići. Tu ima jako puno mladih igrača, a s druge strane ima i igrača koji su, uvjetno rečeno, granični, a na listi su. Recimo Gnjidić nije na listi jer je njegov medicinski izvještaj takav da sasvim sigurno neće biti spreman za sljedeći prozor, kao ni Ivan Ramljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nadam se Smithu'

"Isto tako, tu je i Matković, no on je zaista graničan jer on početkom studenog može biti tretiran dan za danom i očekivati da bude sposoban za igru. Naravno, tu ima igrača koji su u jako dobroj formi i nose i igru i rezultate svojih klubova, poput Ciboninih Kapuste i Bundovića, ili poput Zadrovog Luke Božića. Ovog je trenutka u najdojmljivijoj formi Dragan Bender koji briljira u Obradoiru i u svim utakmicama je redovito i najbolji strijelac i najbolji skakač svoje momčadi. Smatram da je to jedna interesantna lista na kojoj se nalaze igrači koji bi i sljedećih godina trebali biti na njoj."

shimmer fallback
shimmer fallback

Petrović je istaknuo kako će za utakmicu protiv Austrije pozvati 14 igrača plus eventualno Smith.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Znači, 14 igrača dolazi u obzir za utakmicu protiv Austrije i nadam se da bi se petnaesti, Smith, mogao priključiti nakon Austrije i nakon dva trenažna dana biti spreman za Poljsku. Trodnevni je ciklus priprema uoči prve utakmice, pet treninga, od čega četiri u Zagrebu i peti u Grazu. Povratak u Zagreb je odmah nakon utakmice kako bi odmah 11. i 12. mogli pripremati utakmicu s Poljacima."25 imena

POPIS KANDIDATA ZA REPREZENTACIJU HRVATSKE
Karlo MATKOVIĆ
Roko PRKAČIN
Danko BRANKOVIĆ
Matej RUDAN
Dario DREŽNJAK
Tomislav IVIŠIĆ
Dragan BENDER
Filip BUNDOVIĆ
Tomislav BULJAN
Mario HEZONJA
Toni NAKIĆ
Mateo DREŽNJAK
Marko RAMLJAK
Leo MENALO
Toni PERKOVIĆ
Roko BADŽIM
Luka BOŽIĆ
Lovre RUNJIĆ
Antonio JORDANO
Jaleen SMITH
Dominik MAVRA
Goran FILIPOVIĆ
Vito KUČIĆ
Borna KAPUSTA
Andrija JELAVIĆ

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo