NOVI SPORTSKI DIREKTOR / Aco Petrović otkrio kome je ponudio mjesto izbornika hrvatske reprezentacije: 'Kontaktirao sam ih prošlog utorka...'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Petrović je u utorak predstavljen kao novi trener Hrvatskog košarkaškog saveza

27.9.2022.
13:10
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Aleksandar Petrović predstavljen je u utorak kao novi sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza. Petrović je na presici predstavio plan povratka hrvatske košarke na stare staze, ali i progovorio o nekim važnim pitanjima.

Image
NA PUTU PREMA DOLJE /

Padamo sve niže i niže: Hrvatska ispala iz top 20 košarkaških reprezentacija svijeta

Image
NA PUTU PREMA DOLJE /

Padamo sve niže i niže: Hrvatska ispala iz top 20 košarkaških reprezentacija svijeta

"Imamo tri godine da se vratimo u korito prepoznatljivosti i početi funkcionirati kako funkcioniraju uspješne reprezentacije", rekao je Petrović na početku te se osvrnuo na poziciju izbornika, koja je prazna od odlaska Damira Mulaomerovića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošli utorak kontaktirao sam četiri najbolje opcije za mjesto izbornika Hrvatske. Bilo mi je bitno da ih dobijem u istom vremenskom razdoblju i uspjelo mi je to. Igor Miličić je vruća roba, ima važeći ugovor do kraja 2023., uz želju da ga produže do 2024. S druge strane, Dario Gjergja je napravio sjajan posao s Belgijom, jedini srušio Španjolsku. Ali u sjajnoj je poziciji da izbori Svjetsko prvenstvo. Nismo u situaciji pijanog milijardera da ćemo razbiti ugovor s pola milijuna eura. To su stvari koje su realne. Ali da ne bi bilo šumova u eteru išao sam razjasniti situaciju. U ovom trenutku nemoguće je da njih računati."

"Nazvao sam praktički istovremeno mog dragog sugrađanina Nevena Spahiju i ponudio mu hoće li kratkoročno, dugoročno, biraj, kako god. Nažalost, on ima druge planove i realizirat će ih uskoro. Ostao je na kraju Golemac, bio sam kod njega u Ljubljani. Vidio sam zainteresiranost, ali u ovom trenutku kao trener koji skuplja iskustvo i u najboljim je godinama ne može raditi dva projekta. Nemoguće je bilo pronaći rješenje ovog trenutka", otkrio je Petrović pa rekao da će sada uzeti malu pauzu u rješavanju tog problema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzeo sam time-out do 10. listopada kad ću imati jasniju situaciju što i kako dalje, ići u trajnu potragu ili privremena rješenja. Moram prelomiti u razgovorima s vodećim ljudima HKS-a kojim putem krenuti. Imam naznaka kvalitetnog, vrhunskog rješenja ako govorimo o lipnju. E sad, moram donijeti prijedlog. Ispratiti ova dva prozora i onda po završetku dobiti čovjeka koji bi sljedećih pet godina biti izbornik ili nastaviti tražiti čovjeka, ali uzimam time-out, najkasnije do 10. listopada imat ćete odluku kojim putem predlažem da se krene. Gdje više naginjem? Apsolutno sam za to da se pronađe za duži niz godina perfektno rješenje. Previše smo trenera spržili. Sad kad imamo vremena moramo postaviti stvari na pravi način. Možda ću predložiti kratkoročno rješenje, a da konačno rješenje po sve nas bude po završetku sezone."

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

'Možda predložim sebe'

Petrović nije mogao ni isključiti mogućnost da on sam sjedne na klupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam se spremao da budem izbornik, ali možda se dogodi da predložim sebe. Ali ovog trenutka treba stati na loptu, važno je da ne napravim pogrešni korak na početku. Ne želim "spržiti" Ivana Rudeža. Poslat ću 10.10. preko HKS-a prijedlog u kojem smjeru vidim situaciju dalje, a Upravni odbor na čelu s predsjednikom odlučit će kako dalje", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo