Nova generacija kopljaša /

Kopljaš Vetter bacio nevjerojatnih 94,44 metara, debelo preko magične granice baca i Röhler

Čudesni Nijemci dominiraju bacanjem koplja. Nakon što je Thomas Röhler postao drugi na ljestvici najdaljih, s te pozicije ga je svrgnuo sunarodnjak Vetter

12.7.2017.
9:34
VOYO logo

Njemački atletičar Johannes Vetter na jučerašnjem je mitingu u Luzernu bacio koplje na čudesnih 94,44 metara, čime je postao drugi na IAAF-ovoj ljestvici najboljih rezultata u koplju, iza Jana Železnog.

K tomu, Vetter je u četiri serije uzastopce bacio preko magičnih 90 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski rekord drži veliki češki bacač Jan Železny s 98,48 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudesni Nijemci

Prije nešto više od dva mjeseca Vetterov sunarodnjak Thomas Röhler u Dohi je bacio nevjerojatnih 93,90 metara, što je tada bio najbolji hitac nakon Železnijevih. Vetter je to popravio, potvrdivši da je Njemačka postaje velika sila u današnjem bacanju koplja.

Zanimljivo, Röhler je otvorio sezonu s pet uzastopnih pobjeda protiv Vettera. Međutim, kako se približava svjetsko prvenstvo u Londonu, tako Vetter podiže formu i pobijedio je Röhlera na tri posljednja natjecanja. Bio je bolji u Parizu na mitingu Dijamantne lige s rezultatom 88,74m, potom na njemačkom prvenstvu u Erfurtu s rezultatom 89,35m i sada u Luzernu.

"Röhler i ja smo veliki prijatelji i naše nadmetanje je sjajno za njemačku atletiku. Natjecanje u bacanju koplja na svjetskom prvenstvu u Londonu bit će jedan od vrhunaca natjecanja. Jedva čekam početak. Međutim, prije Londona je i Dijamantna liga u Monacu," kazao je Vetter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo