Kolašinac slavio sa srpskom i sandžačkom zastavom

Nije poznato da li je Asmir pevao himnu Srbije

3.3.2013.
13:26
VOYO logo

Srpski bacač kugle Asmir Kolašinac, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Geteborgu, nije želeo da odgovori na pitanje da li je pevao himnu "Bože pravde" prilikom proglašenja pobednika.

Podsetimo, Kolašinac je na Olimpijskim igrama izjavio da mu smeta što se u himni ne spominje nijedan narod osim srpskog, opet je dospeo u centar zbivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obeležje Sandžaka su mu, prema nekim navodima, odmah posle završetka takmičenja dali prijatelji iz dijaspore, a na fotografijama svetskih agencija se vidi kako mu vezuju zastavu oko struka.

Usledilo je poziranje pred brojnim objektivima, zajedno sa vicešampionom Hamzom Alićem, koji je bio ogrnut zastavom Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije poznato da li je evropski šampion ostvario želju kada se popeo na pobedničko postolje.

Sigurno je samo da je opet dao povoda za zlurade komentare onih koji jedva čekaju da umanje nečiji uspeh, samo zbog porekla, druge vere ili zbog imena koje nije srpsko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne bih dovodio u pitanje njegov patriotizam, zašto svaki put uspeh mora da se politizuje? Ne volim da govorim o tome. Pustimo Asmira da uživa u onome što je ostvario, ne treba sad tu zastavu stavljati pod lupu. Ovo je sjajan dan za srpsku atletiku i svi zajedno treba da slavimo - istakao je za Novosti predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo