ZVIJEZDA UFC-a ŠOKIRALA I PREŠLA U BELLATOR: / Stvara se paklena divizija u drugoj po jačini organizaciji slobodne borbe

Image
Foto: Profimedia

Veliko iznenađenje u slobodnoj borbi

8.8.2020.
6:12
Profimedia
VOYO logo

Amerikanac Corey Anderson, dosadašnji Top 5 borac UFC-ove ljestvice poluteškaša (točnije, nalazi se na 4 mjestu), novi je član Bellatora. Ovo je prilično iznenađenje za sve fanove UFC-a, kao i za samu elitnu promociju.

Image
[VIDEO] UFC-OV BORAC ZGROZIO CIJELI SVIJET: /

Pljunuo je na hranu svojeg protivnika i onda se još hvalio s tim

Image
[VIDEO] UFC-OV BORAC ZGROZIO CIJELI SVIJET: /

Pljunuo je na hranu svojeg protivnika i onda se još hvalio s tim

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati kanadski novinar koji prati UFC za ugledni američki ESPN Ariel Helwani napisao je na svom Twitter računu kako Anderson nije bio slobodni borac, te kako je prošle godine tražio da napusti promociju, prema njegovim izvorima. Iako, on još prema svom ugovoru s UFC-om ima nekoliko borbi za odraditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislilo se kako samo radi pritisak na UFC

MMA Fighting piše kako se vjerovalo kako je njegovo traženje da izađe iz promocije u biti razloga da na UFC-u stvori pritisak i pokuša doći do borbe za UFC titulu protiv Jona Jonesa.

Međutim, umjesto toga, UFC mu je odredio revanš s Janom Blachowiczem, borcem kojeg je već ranije savladao. Ta se borba održala u veljači ove godine, a Poljak je nokautirao Andersona, time mu prekinuvši niz od četiri uzastopne pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anderson se od tada nije borio, a nije ga bilo niti na društvenim mrežama, sve dok nije otkrio kako je par dana nakon borbe kolabirao i udario glavom, nakon čega je bio na oporavku koji je trajao više mjeseci. Obavijestio je sve kako je oporavak gotov te kako je spreman vratiti se u borilište, no to će biti ono Bellatorovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva poluteška divizija u Bellatoru

Za spomenuti kako se Anderson pridružio Bellatorovoj poluteškoj diviziji koja trenutno ima bivšeg UFC borca Ryana Badera kao svog prvaka. Bader je trenutno spreman braniti naslov protiv Vadima Nemkova na Bellatoru 244 eventu 21. kolovoza. Tu su još zanimljivi borci poput Phila Davisa, Lyota Machide, Liama McGearyja ili Raphael Carvalha. Sve su to bivši Bellatorovi ili UFC-ovi prvaci.

Tijekom karijere u UFC-u, Anderson je upisao deset pobjeda i pet poraza. Članom UFC-a postao je 2014. godine, kao pobjednik 19. sezone Ultimate Fightera. Osim već spomenute pobjede protiv Blachowicza, najveće su mu one koje je ostvario nad Gloverom Teixeirom, Ilirom Latifijem i Johnnyjem Walkerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo