Željko Mavrović progovorio o krvavoj tučnjavi s 20 godina mlađim Hrgovićem!

U jednom kutu legenda hrvatskog boksa, 43-godišnji Željko Mavrović, u drugom supertalent, 20-godišnji Filip Hrgović. Ova scena odigrala se u subotu u Dubravi, u Boksačkom klubu 'Leonardo'.

12.11.2012.
13:21
VOYO logo

U subotu ste u Boksačkom klubu 'Leonardo' odradili jedan teški sparing s mladim hrvatskim boksačem Filipom Hrgovićem? Po slikama, bilo je tu i krvi, niste se štedjeli. Filipa nazivaju nasljednikom velikog Mate Parlova, no kakav je zaista i kako se Vi osjećate? Kad sam bio mali, prikazivao se crtić Bubi, o velikom piletu. Sjetio sam se njega ovih dana. Ma gledajte, Filip ima dvadeset godina, oko 102 kilograma, u strašnoj je formi i morao sam se dobrano potruditi. On je zasigurno jedan veliki boksački talent i istina je ono što se priča da bi jednog dana mogao vladati svjetskim ringovima. Mi smo odradili četiri runde, ali četiri duže runde, od po četiri, a ne po tri minute. To je u ovakvom paklenom tempu jako bitno. Moram reći da se nismo štedjeli, bile su to četiri duge runde maksimalnog sparinga, išlo se do kraja. S tim da je on veći od mene, sedam centimetara je viši i oko 12 kilograma teži. Ja sam sada na 90 kilograma, a on ima oko 102.

Po slikama, tu je bilo i krvi... Ma čujte, krv koja se tiče usnice i nosa, to je za boks sasvim normalna stvar. Malo rasječena koža, ništa strašno. Ne sjećam se pravog sparinga u životu da nije bilo takvih porezotina. Ljudi to kad vide, onda misle da to jako boli i slično, ali to je u boksu najnormalnija stvar. Ali nismo se štedjeli, stvarno smo išli maksimalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji je bio Hrgovićev komentar nakon sparinga? Ma on je jedan kulturan, fin dečko, svaka riječ je tu na mjestu i njegov sportski pristup je zaista bez zamjerke. Ja sam u tom sparingu koristio jedno veliko iskustvo i trudio sam se izbjeći što više teških udaraca. Zadovoljan sam kako sam boksao, iako neke i nisam izbjegao, ha, ha, ha. Znate, htio sam ga istestirati jer on, zapravo, u hrvatskim okvirima i nema pravog sparing-partnera. Nema nikoga tako visokog i jakog.

Je li ovo bio samo jednokratan sparing ili ćete nastaviti suradnju? Pa ja sam mu na raspolaganju. Trudim se ostati u toj jednoj boksačkoj formi, ali on ima malo drugačiji ritam jer se bori u Svjetskoj ligi, i evo, već u petak ima novi meč. Kažem, ja mu stojim na raspolaganju, zaključio je Mavrović za Sportski.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Pazi, nokaut!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo