‘Werdum nikad nije bio bolji, borba je bila čudo’

Stari znanci Mirka Filipovića, njegov bivši sparing-partner i prijatelj Fabricio Werdum te posljednji protivnik s kojim je Cro Cop ukrstio rukavice u UFC-ovu kavezu Roy Nelson, odradili su odličan meč u Las Vegasu na priredbi UFC 143.

U svom povratku pod okrilje najprestižnije organizacije Werdum je briljatno odradio meč, precizno pogađao koljenima, direktima, pokušao u nekoliko navrata čak i kružnim udarcima nokautirati Amerikanca, čija je brada poznata kao najtvrđa u slobodnoj borbi.

Krv je curila iz glave Roya Nelsona, nekoliko puta činilo se da će pasti, no ipak je dočekao odluku sudaca prema kojoj je glatko izgubio.

“Werdum nikad nije bio bolji, borba je bila čudo”, komentirao je predsjednik UFC-a Dana White.

“Ova borba mi je bila jako važna i svakodnevno sam jako naporno trenirao. Imao sam dobru strategiju i silno sam želio pobjedu”, izjavio je Werdum, a Nelson dodao:

“Nije mi drago, vratit ću se u teretanu i postati još bolji.”

Na drugoj strani svijeta, u Moskvi, Fedor Emelianenko je na Prvenstvu Rusije pobijedio brata Aleksandera polugom na ruci.

Bez obzira na to u kojoj se organizaciji borio, donedavno nepobjedivi teškaš, uvijek je dolazio na Prvenstvo Rusije. U posve čudnoj borbi, brat na brata, dvojac nije previše razmišljao.

Već nakon pozdrava i smiješka Aleksander je ležao na tlu i gurnuo ruku starijem bratu koji je simulirao polugu.

Povratak na Net.hr