VIDEO: / Boksačka sramota kakva odavno nije viđena

Pobjedom Vladimira Klička protiv Davida Hayea dobili smo novog teškaškog kralja koji je ujedinio četiri titule svjetskog prvaka.

3.7.2011.
12:59
VOYO logo

Ziheraški nastup ukrajinskog velikana Vladimira Klička i cirkusantska predstava Britanca Davida Hayea, razočarala je ljubitelje ovog plemenitog sporta.

Već na samom početku, u hamburški ring, uletio je 30-godišnji Haye obučen u srebrni celofan i poput nekog astronauta imao namjeru sačuvati temperaturu. Pridružio mu se 35-godišnji Ukrajinac, tradicionalno hladnog izraza lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ring su 'ubacili' četiri titule svjetskog prvaka, Haye onaj WBA prvaka, Kličko titule po WBO, IBA i IBF verzijama. Sve što je moglo biti uloženo, dva su najbolja boksača današnjice stavila na kocku.

Britanac se brzo kretao, provocirao spuštenim rukama, imao odlične eskivaže, teško ga je bilo pogoditi. Kličko, standardno, ziheraški, uputio bi dva lijeva direkta i stao. Jači, čvršći i 13 kg teži Ukrajinac odlučio je ne riskirati, već na nogama dočekati meč, znajući da izazivač, u ovom slučaju Britanac, kod sudaca uvijek ima lošiji prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se i dogodilo. Nakon isteka 12 runde obojica su krenula slaviti, no ljubitelji boksa u hamburškoj dvorani i pred malim ekranima osjećali su se prevareno.

Nakon meča bez gotovo i jednog pravog udarca, suci su jednoglasno donijeli odluku da divovski Ukrajinac ode kući sa sva četiri pojasa. Ne ponovilo se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107010086006 arti-201106290200006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo