Vasilij Lomačenko odbio je borbu za naslov kako bi ostao braniti Ukrajinu

Image

Njegov nesuđeni suparnik izrazio mu je punu podršku

22.3.2022.
18:08
VOYO logo

Ukrajinski boksač Vasilij Lomačenko dobio je priliku vratiti naslov svjetskog prvaka protiv australskog predstavnika Georgea Kambososa Jr.-a, ali nekadašnji osvajač naslova ipak je odlučio ostati u rodnoj zemlji i nastaviti pomagati borbi protiv ruske agresije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema ugovoru, Lomačenko je ovih dana trebao napustiti Ukrajinu kako bi započeo s treninzima za borbu s Australcem. Priredba se trebala održati 5. lipnja na Marvel Stadiumu u Melbourneu, ali to se ipak neće dogoditi. Lomačenkov agent Egis Klimas sinoć je kontaktirao stožer njegova suparnika i obavijestio ga kako Ukrajinac neće sudjelovati u borbi, bez obzira to što su mu državne vlasti dopustile odlazak iz zemlje u ratnom stanju.

Kambosos se oglasio na društvenim mrežama te izrazio punu podršku ukrajinskom boksaču, a popularni Loma, kako je izjavio njegov promotor Bob Arum, trenutno nije na sigurnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rusi raketiraju Odessu, to je važna luka”, objasnio je za Fight Freaks Unite. “Ako gledamo iz njegova kuta, to što je napravio jako je hrabro i potpuno ga razumijem. S boksačke strane sam razočaran jer je imao mogućnost vratiti titulu i bila bi to golema borba, a sada se neće dogoditi. Ali, u potpunosti sam na Lomačenkovoj strani. Shvaćam njegovu poziciju. Ona je vrlo hrabra, a za ovu travestiju krivim samo jednu osobu, Putina”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priliku za meč protiv Kambososa sada će dobiti Amerikanac Devin Haney.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo