GROTLO PULSKE ARENE /

Spektakularni FNC 19 oduševio publiku! Veliki okršaji za titule završili Fabjanovim ponoćnim nokautom

Image
Foto: Screenshot/Voyo

Veličanstveni borilački spektakl pratili ste uživo na platformi Voyo

7.9.2024.
19:31
Screenshot/Voyo
VOYO logo

Mega spektakl FNC 19 u pulskoj Areni donio nam je čak tri meča za pojas, a u okršaju za onaj kraljevski, teškaški, slavio je Miran Fabjan protiv bivšeg UFC i PFL borca Yorgana The Mad Titan De Castra. Borilački spektakl pogledajte na platformi Voyo.

Image
OD 20 SATI NA VOYO /

Sitno nas dijeli od pravog spektakla: Tri borbe za pojas, finale FON-a i 'Nitro' vs Vaso

Image
OD 20 SATI NA VOYO /

Sitno nas dijeli od pravog spektakla: Tri borbe za pojas, finale FON-a i 'Nitro' vs Vaso

Main Event - INTERIM TITLE - Heavyweight fight -120 kg
Yorgan De Castro (120.1) - Miran Fabjan (104.5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Konačno je došlo vrijeme za finalni obračun i ono što su svi čekali. Yorgan De Castro iz Portugala protiv slovenskog borca Mirana Fabjana. Slo Rocky je u kavez ušao uz Sepulturin Root Bloody Roots. Kakav ulazak. Dobro je Fabjan otvorio meč. Prošli su direkt i kroše pa i udarci u tijelo. Castro nije imao odgovora, a onda je sjeo lijevi kroše koji je srušio Castra i nakon par udaraca na tlu sudac je prekinuo borbu. Udarao je Fabjan s obje ruke silovito i sudac nije imao izbora. Kratko je trajala finalna borba, ali na kraju zaslužena pobjeda Fabjana prekidom u prvoj rundi. Bio je to ponoćni nokaut Fabjana u okršaju teškaša.

FON trainers - Catchweight fight -75 kg
Vaso Bakočević (74.8) - Filip Pejić (74.9)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Uoči glavne borbe vrijeme je došlo i za okršaj dvojice trenera iz FON-a. Hrvatski borac Filip 'Nitro' Pejić ušao je u kavez protiv crnogorskog borca Vase 'Psihopata' Bakočevića. Zaigrano su ušli u borbu, praktički spuštenih ruku i otvorenog garda. Nakon svakog udarca praktički bi razmijenili i par riječi uz osmijeh, a publika je počela s par zvižduka tražiti više nego što su dosad pružili. Pokrenuli su se zatim i sijevnuo je udarac Pejića nogom u jetru nakon kojeg je Vaso pao, ali je Pejić zamahnuo nogom prema glavi u zanosu borbe. Bio je to ilegalan udarac i suci su išli pregledavati snimku i vijećati te su donijeli odluku o diskvalifikaciji Pejića. Šteta za ovakvu instinktivnu reakciju jer je odradio savršeni udarac u jetru poslije kojeg je u zanosu sve pokvario. Nije htio Vaso da mu sudac podigne ruku već je on podignuo Pejićevu i odnio pehar u njegov kut. Šteta za ovakav kraj, a Pejić se svima u publici ispričao. Vaso je pak rekao da mu je ovo zadnja MMA borba.

Featherweight TITLE fight -66 kg
Rony ‘Jason’ Mariano (65.5) - Jordan Barton (65.5)

Image
Foto: Scerenshot/Voyo

Druga od tri borbe za titulu je ona u perolakoj kategoriji. Englez Jordan Barton protiv Brazilca Ronyja ‘Jasona’ Mariana. Obojica su u borbu ušla napeti kao puške, ali ipak vrlo oprezno bez previše rizika. Barton je prvi pokušao s nekoliko udaraca, ali nisu bili najprecizniji. Brazilac ga je zatim uspio srušiti na tlo gdje je strpljivo čekao priliku za pravi potez. Nije ga dočekao do kraja prve runde koja je prošla s previše rizika na obje strane. Odlično je Jason otvorio drugu rundu i opet srušio Engleza. Prošao je i jedan aperkat, ali i dalje se Barton držao praktički bez pravih oštećenja. Prošlo je i jedno leteće koljeno Jasona, ali ni to nije nanijelo previše štete Bartonu. U trećoj rundi vidjeli smo sjajnu 'stojku' i s jedne i s druge strane, ali kraj runde je u boljem stanju dočekao Barton. Odlično boksanje Engleza koje je nanijelo dosta štete Brazilcu. Još je jače počeo udarati Barton u četvrtoj rundi i raskrvario Jasonovo lice. Krvi je bilo posvuda po kavezu i nevjerojatno je kako je Jason sve ovo izdržao. Barton je u petoj rundi krenuo udarati po ozlijeđenoj nozi Jasona, ali nevjerojatno je prošao jedan kroše Jasona koji je uzdrmao Bartona. Uzvratio je Englez i srušio Jasona na minutu do kraja te priveo borbu kraju. Impresivno su i jedan i drugi izdržali svih pet rundi, no na kraju su suci jednoglasno odlučili kako titula ostaje kod Bartona. Sjajna borba.

INAUGURAL TITLE - Bantamweight fight -61 kg
Bartosz Wojcikiewicz (61.0) - Darko Banović (60.7)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/Voyo

Prva od tri najavljene borbe za titulu bila je ona u Bantamu. Poljak Wojcikiewicz je izašao uz dobro nam poznati Wild Boys, a s druge strane našo se Darko Banović pod austrijskom zastavom. Poljak je krenuo dosta eksplozivno, ali miran je ostao Banović. Ipak, prošlo je nekoliko dobrih udaraca u tijelo koji su ostavili traga. Pokušavao je uzvratiti Banović, ali bez značajnijih udaraca. Svakako je konkretniji bio Wojcikiewicz u dosta visokom tempu, ali nismo vidjeli velike udarce do kraja prve runde. Banović je bolje otvorio drugu rundu, ali impresivno je brzo odgovorio Poljak. Na kraju druge runde Banović je uspio izdržati opasne napade Wojcikiewicza. Visoki tempo i izmjena udaraca nastavila se i u trećoj rundi. Banović je uspio srušiti Poljaka i snažnim udarcima na podu napravio veliku štetu. Krenuli su čekići i laktovi, a sudac je nekoliko sekundi prije isteka treće runde prekinuo borbu.

Heavyweight fight -120 kg
Shota Betlemidze (109.6) - Martin Batur (112.4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/Voyo

Uoči borbi za titulu red je došao i za novi okršaj teškaša. Hrvatski borac Martin Batur se nakon kraće pauze vratio u ring u okršaj protiv Gruzijca Betlemidzea. Brzo je Gruzijac uspio srušiti Batura, ali nije puno očajavao hrvatski borac pa impresivno čistom velikom snagom okrenuo stvari u svoju korist. Odlično je kontrolirao s leđa i par puta nevjerojatnom snagom izudarao protivnika. No, nejverojatno se pak uspio vratiti Gruzijac i dići na noge unatoč strašnim udarcima. Međutim, nije dugo trajao nakon toga jer je Batur tek tada krenuo u još jače udarca laktovima te je sudac na kraju morao prekinuti borbu. Strašna pojava pravog snagatora i zaslužena pobjeda prekidom u prvoj rundi.

Fight of Nations reality show FINAL - Featherweight fight -66 kg
Vojo Katanović (66.3) - Marko Ančić (66.1)

Image
Foto: Screenshot/Voyo

Red je došao i na dugo očekivanu borbu FON finala. Hrvatski borac Marko Ančić u ring je ušao protiv srpskog borca Voje Katanovića. Krenuli su živo, ali ipak bez prevelikih riskiranja. Marko je zatim osjetio podršku iz publike i krenuo s rušenjem uz žicu. Uspio je srušiti suparnika i uhvatiti triangl, a Katanović je vrlo brzo zaspao. Impresivan završetak i pobjeda prekidom u prvoj rundi za Ančića koji je tako odnio i nagradu od 10.000 eura te dobio profesionalni FNC ugovor na četiri borbe u vrijednosti od 10.000 eura.

Light heavyweight fight -93 kg
Arturas Kudresovas (92.9) - Andres Ramos (93.5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/Voyo

Nakon odrađenih preliminarnih borbi na red je došla i treća borba večeri, a prva s main carda. Kubanac Andres Ramos ušao je u ring s Arturasom Kudresovasom iz Litve. Dugo su se odmjeravali bez pravog pokušaja, a onda je sjevnuo Kudresovas. Međutim, brzo se oporavio Ramos i desnim krošeom bacio protivnika na pod. Zauzeo pravi položaj i umarao suparnika. U nastavku runde gledali smo pravi hrvački okršaj kako se i očekivalo. Ramos je zatim uhvatio triangl i zapravo je samo kraj runde spasio borca iz Litve kojem je glava u zadnjim sekundama praktički potpuno poplavila. Nastavio je i u drugoj rundi Ramos s dominacijom pa nakon pola runde lakoćom ponovno bacio Kudresovasa. Vrhunska hrvačka tehnika Kubanca koji je neupitno dobio drugu rundu. Nakon uvodnih par sekundi treće runde Ramos je ponovno savršeno tempirao rušenje i hvatanjima nije dao Kudresovasu dao uopće dođe do zraka. Mirno je borbu doveo do kraja i na kraju slavio odlukom sudaca bez obzira što publika nije bila oduševljena dinamikom borbe.

Featherweight fight -66 kg
Randy Mboyo (67.1*) - Erik Pletikos (65.7)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/Voyo

U drugoj borbi večeri Hrvat Erik Pletikos borio se protiv Engleza Randyja Mboyja. Pletikos je uz pravi show s maskom ušao u ring. Uzdrmao je Pletikos svog suparnika u prvih par sekundi i zatim ga srušio na pod gdje je snažnim udarcima pokušao dovršiti borbu, ali uspio se podići Englez. Obojica su na nogama nastavila borbu uz dosta krvi na licu što je utjecalo i na mali pad tempa. Mboyo je u jedno trenutku nogom pogodio u nedozvoljeno mjesto te je sudac na trenutak prekinuo borbu, ali vratio se Pletikos. Međutim, završio je na podu gdje mu je iskočilo lijevo rame, a njegov suparnik je to znao iskoristiti te je sudac vrlo brzo morao prekinuti borbu. Ozljeda ramena uskratila je veću borbu i na kraju je prekidom suca u prvoj rundi slavio Mboyo.

Heavyweight fight -120 kg
Tim Kelc (119.2) - Dylan Rajić (120.4)

Image
Foto: Screenshot/Voyo

U prvoj borbi večeri sukobila su se dva teškaša, Dylan Rajić iz BiH te Tim Kelc iz Slovenije. Rajić je odmah krenuo eksplozivno i vrlo brzo perfektno odradio borbu. Pojavom strašan borac je školski odradio udarce i poslao jasnu poruku ostalim dečkima da ima što za pokazati. Impresivna pobjeda Dylana Rajića u samim počecima prve runde.

Image
Foto: Screenshot/Voyo
Image
Foto: Screenshot/Voyo

NAJAVA:

Uz sve ostalo očekuje nas o finale FON-a. Fight of Nations™ Put do pobjede, reality show koncepta dosad nikad viđenog na našim prostorima završit će finalnim dvobojem između Marka Ančića i Voje Katanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik će odnijeti 10.000 eura i profesionalni FNC ugovor na četiri borbe u vrijednosti od 10.000 eura.

Čeka nas i okršaj FON trenera, Filipa Pejića i Vase Bakočevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fight card

Heavyweight fight -120 kg
Tim Kelc (119.2) - Dylan Rajić (120.4)

Featherweight fight -66 kg
Randy Mboyo (67.1*) - Erik Pletikos (65.7)

Main Card
Light heavyweight fight -93 kg
Arturas Kudresovas (92.9) - Andres Ramos (93.5)

Fight of Nations reality show FINAL - Featherweight fight -66 kg
Vojo Katanović (66.3) - Marko Ančić (66.1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heavyweight fight -120 kg
Shota Betlemidze (109.6) - Martin Batur (112.4)

INAUGURAL TITLE - Bantamweight fight -61 kg
Bartosz Wojcikiewicz (61.0) - Darko Banović (60.7)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Featherweight TITLE fight -66 kg
Rony ‘Jason’ Mariano (65.5) - Jordan Barton (65.5)

FON trainers - Catchweight fight -75 kg
Vaso Bakočević (74.8) - Filip Pejić (74.9)

Main Event - INTERIM TITLE - Heavyweight fight -120 kg
Yorgan De Castro (120.1) - Miran Fabjan (104.5)

*pao vagu za 800g, ali meč će se održati

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo