ŠOKANTAN RASPLET / Alen Babić poražen u prvoj rundi prekidom: Lukasz Rozanski svjetski prvak

Image
Foto: RTL

Alen Babić teško poražen

22.4.2023.
23:39
RTL
VOYO logo

Borba za naslov prvaka svijeta u bridgerweightu

Lukasz Rozanski - Alen Babić

Šokantan poraz Alena Babića u subotu navečer u Poljskoj. Babo je u Rzeszowu izgubio protiv domaćeg boksača Lukasza Rozanskog koji se okitio pojasom svjetskog prvaka u bridgerweightu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rozanski navalio poput bika

Poljak je navalio od početka borbe kao bik na svog suparnika, a Babić se u tome nije snašao. Hrvatski boksač nije uspio vraćati udarce, a Lukasz Rozanski ga je nemilosrdno mlatio malo više od dvije minute i natjerao suca na prekid borbe...

Bila je to stvarno kratka borba, 37-godišnji Poljak je do naslova svjetskog prvaka stigao nakon dvije minute i 10 sekundi borbe tehničkim nokautom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ALEN BABIĆ /

Ekskluzivno uoči meča karijere: 'U životnoj sam formi, prvi put napravio sam tako nešto i otkrio neku drugu dimenziju. Želim ispisati povijest'

Image
ALEN BABIĆ /

Ekskluzivno uoči meča karijere: 'U životnoj sam formi, prvi put napravio sam tako nešto i otkrio neku drugu dimenziju. Želim ispisati povijest'

Babić izgubio u dvanaestoj profi borbi

Babić je do sada dobio 11 borbi, od čega prvih 10 nokautom u teškoj kategoriji, a u posljednjoj je slavio protiv Poljaka Adama Balskog jednoglasnom odlukom sudaca, pri čemu je osvojio WBC-ov Silver pojas u bridgerweight kategoriji, koji je večeras propustio pretvoriti u onaj pravi koji ide svjetskom prvaku.

Rozanski nastavio niz nepobjedivosti

Rozanski je prije ove borbe dobio svih 14 profesionalnih borbi, imao 12 uzastopnih prekida i također je samo jedanput propustio nokautirati protivnika, ali to je bilo još na početku karijere. Nikad mu meč nije potrajao više od četiri runde, koliko je boksao u toj ranoj pobjedi 2015. godine. Isto je uspio i sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za spomenuti kako je Babić imao priliku postati tek treći hrvatski boksač sa svjetskom titulom. Do sada je to uspjelo tek legendarnom Mati Parlovu koji je 1978. godine osvojio pojas WBC svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji, a to je 2007. uspjelo i Stipi Drvišu u WBA verziji iste kategorije.

Prva runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah je počelo vatreno, silovit početak, ali održao se nekako na nogama. Rozanski je poput vjetrenjače, ventilira udarcima. Babić je odmah na podu, ali brzo se digao. Brzo je nastavljen meč, ali ništa, nokaut. Šok, šok, šok...

23.29 - Na redu je himba Poljske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23.28 - Na redu su himne. Ustanite dame i gospodo, svira se Lijepa naša.

23.26 - Lukasz Rozanski ulazi u ring, najava je gromoglasna. Poljski udarač i domaći boksač ulazi uz taktove rep poljske pjesme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23.24 - Alen Babić ušao je u ring uz pjesmu Prljavog kazališta - Heroj ulice.

23.21 - Evo najave za glavnu borbu večeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22.55 - Pogledajte kako je Alen Babić nabrijan...

22.38 - Slijedi glavna borba večeri - Rozanski - Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22.27 - Martin Bakole i Ihor Ševadutzkij odmjerili su snage u pretposljednjoj borbi večeri u kojoj je Bakole slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi. U drugoj je rušio Ihora Ševadutzkija koji se ustao, preživio bombe, ali nije treću rundu.

Pripremite se za boksački spektakl. Nema gledanja druge televizije nego RTL - jer jedino RTL u vaše domove donosi rat u ringu. Došao je dan velikog boksačkog spektakla na RTL-u i na RTL PLAYU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras od 22.30 jedan od najboljih hrvatskih profesionalnih boksača Alen Babić (11-0, 10 nokauta) ulazi u ring u Poljskoj, u Areni Jasionka 95 u Rzeszowu, pred brojnim poljskim auditorijem protiv također neporaženog udarača Lukasza Rozanskog (14-0, 13 nokauta).

Ulog je velik - WBC titula svjetskog prvaka u bridgerweight kategoriji (od 91 kg do 102 kg), koja se smjestila između lakoteške (kruzer) i kraljevske teške kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Brkić komentator

Prijenos ovog uzbudljivog meča koji počinje u 22.30, u kojem će Babić jurišati na pojas prvaka, moći ćete gledati samo na RTL televiziji i na RTL PLAYU. Komentator meča, koji će usmjeriti karijere oba boksača, bit će Filip Brkić.

Ako uspije svladati opasnog Poljaka, Alen Babić postat će prvi boksač nakon velikog Mate Parlova koji se ogrnuo WBC titulom. Podsjetimo, Mate Parlov je svoj WBC poluteški naslov osvojio davne 1978. godine. Štoviše, od vremena Mate Parlova do danas, Hrvatska je imala samo dva svjetska prvaka - Stipu Drviša (WBA) i Ivanu Habazin (IBO i IBF). Znači, vrijeme je i za trećeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlado Božić: 'Alen ima velike šanse ako bude boksao svoj boks'

Uoči meča, razgovarali smo s troje jakih imena hrvatskog boksa - cijenjenim Vladom Božićem, eksluzivno s našim glavnim večerašnjim akterom Alenom Babićem i Ivanom Habazin, koja nam se ekskluzivno javila samo za naš portal iz Amerike.

Vlado Božić nam je rekao: "Očekivanja su takva da u ovom meču nikome ne bi dao prednost. Ima Alen Babić velike šanse osvojiti to, ali samo ako bude mogao dvije ključne stvari, a to je ako bude boksao svoj boks i ako bude izdržao dvanaest rundi. Lukasz Rozanski je opasan boksač, ali opet ponavljam - Alen ima velike šanse ako bude boksao svoj boks", rekao nam je Vlado i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što Alen Babić boksa, to je anti boks i samim time što nema strategiju i što postavlja visoki tempo, samim time je nezgodan za svakog. Jer, školovani boksači nisu naučili na takav boks i ne odgovara im, jer je veliki presing. To što Alen Babić boksa je poluškolovani boks. To je to što je Leo uspio iz njega izvući, maksimum. I tu mu treba skinuti kapu. Potrefilo se to što taj stil boksa koji Leo gaji odgovara Alenovoj fizionimiji i karakteru, tako da kažem - taj boks prolazi do jednog nivoa i može proći u većini slučajeva, ali već je u posljednjem Babićevom meču protiv Adama Balskog bio blizu poraza".

Alen Babić: 'Spoznao sam neke nove granice u boksu'

U četvrtak nam se javio i Alen Babić: "Ovo je bio moj prvi kamp ikad u kojem sam proveo dva mjeseca odsjećen od života, od svega - od zaručnice, od svog psa... Ma od svih... Doslovno, od Hrvatske sam se odcjepio. Da me nitko ništa ne pita, da ne bude razgovora ni ničeg. Samo sam trenirao, trenirao, trenirao... Spoznao sam neke nove granice u boksu, za koje nisam ni znao da postoje. Dva i pol mjeseca sam živio kao profesionalni sportaš, a to je prvi put u životu da sam napravio tako nešto, tako da sam tu razbio neke granice u treningu, u trčanju, u snazi, u dizanju i tim nekim stvarima. Stvarno sam otišao na totalno neku drugi dimenziju na kojoj nikad nisam bio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Habazin: 'Školovani boksači ne znaju protiv Babićevog stila'

Ivana Habazin nam je naglasila: "Iskreno smatram da je taj meč 50-50. Iako Alen boksa na njegovom terenu, on ima stil koji nije za svakog i protiv kojeg drugi boksači teško znaju boksati, pogotovo školovani. Vidjeli smo i u ranijim njegovim mečevima da protivnici koji su bili školovani, ono, baš boksači, da nisu znali protiv njegovog stila i završili su nokautirani. Alen baca jako puno udaraca i nikad ne znaš gdje će što doletiti, a ima snagu udarca. Babić zato definitivno ima šansu i nadam se da će pobijediti. Onda opet, s druge strane i Rozanski je fighter i očekujem jednu makljažurat u ringu koji će završiti prekidom. Čisto sumnjam da će boksati na nekoj distanci. Nadam se prekidu na stranu Alena Babića".

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo