VIDEO: / Umrla boksačka legenda Terry Spinks!

Bivši boksač Terence Terry Spinks preminuo je u 74. godini života u svom domu u Essexu, a Britanci ga pamte kao osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Melbourneu 1956.

27.4.2012.
13:04
VOYO logo

Terry Spinks je najmlađi britanski osvajač zlatne olimpijske kolajne, a do tog je rezultata došao 1956. kada je u finalu kategorije muha na Igrama u Melbourneu svladao Rumunja Mirceu Dobrescua.

U profesionalnoj karijeri ovaj je Londončanin ubilježo 41 pobjedu u 49 borbi, a osvojio je i naslov britanskog prvaka u perolakoj kategoriji prije nego je već u 24. godini prekinuo karijeru. Generalni tajnik Britanskog odbora za nadzor boksa Robert Smith u izjavi za Press Association izrazio je žaljenje zbog Spinksove smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izuzetno smo tužni jer se radilo o velikom boksaču i jako ugodnoj osobi. Njegovo olimpijsko zlato osvojeno sa samo 18 godina u tadašnjoj konkurenciji boksača iz Rusije i zemalja istočnog bloka koji su redom imali 25 i više godine izniman je uspjeh. Također, imao je i vrlo uspješnu profesionalnu karijeru, no prije svega još jednom ističem da se radilo o jako dobrom momku", izjavio je Smith.

Nakon što je rukavice objesio o klin imao je i uspješnu trenersku karijeru tijekom koje je 1972. godine na Igrama u Münchenu bio trener južnokorejske reprezentacije. 2002. godine primio je i odlikovanje britanske kraljice za doprinos boksu, te dobrotvorni rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo