Umrla jedna od najvećih legendi! Svijet sporta tuguje!

Emanuel Steward, veliki boksački trener, preminuo je četvrtak predvečer u čikaškoj bolnici u dobi od 68 godina.

26.10.2012.
11:09
VOYO logo

Steward je bolovao od raka, a nedavno je, krajem rujna, podvrgnut operaciji. U trenerskoj karijeri Steward je vodio 41 svjetskog prvaka, a od 2004. godine surađivao je s Vladimirom Kličkom, svjetskim teškaškim prvakom prema WBO, IBF, WBA i IBO verzijama.

Nakon službene objave tragične vijesti, sućut Stewardovoj obitelji uputile su mnoge boksačke legende, poput Klička, Lewisa, Tysona, Oscara de la Hoye i Mannyja Pacquiaa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpuno sam shrvan smrću svog dugogodišnjeg prijatelja, mentora i trenera Emanuela 'Mannyja' Stewarda. Manny mi je pomogao u nekima od najtežih borbi u karijeri i samo žalim što nisam mogao uzvratiti uslugu i pomoći mu u najtežoj borbi", rekao je, između ostaloga, Lewis na svojoj web stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje molitve su uz Emanuela Stewarda i njegovu obitelj", poručio je Pacquiao, slavni filipinski boksač, na Twitteru.

"Boks je pretrpio nemjerljiv gubitak smrću Emanuela Stewarda. Vitalij i ja, zajedno s cijelim timom Kličko, želimo izraziti najiskreniju sućut Emanuelovoj obitelji i prijateljima. Ne događa se često da osoba u bilo kojoj vrsti posla ima priliku raditi s legendom, a ja sam imao privilegiju raditi s jednom gotovo cijelo desetljeće. Nedostajat će mi naše vrijeme provedeno zajedno. Dugi razgovori o boksu, svijetu i životu općenito. Najviše od svega će mi nedostajati naše prijateljstvo", rekao je Vladimir Kličko na bratovoj i svojoj web stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo