DAVNO ZABORAVLJENA BORBA / Slomljene ruke ušao u ring s čuvenim Hrvatom, a na kraju sve iznenadio: 'Drugu sam slomio na njegovu glavu'

Image
Foto: Screenshot

Bilo je to davne 1987. godine

19.6.2022.
17:30
Screenshot
VOYO logo

Čuvena američke zvijezde akcijskih B-filmova i nekadašnji šampion svijeta u kick-boxingu Don “The Dragon” Wilsona 2002. upisao se u Guinnessovu knjigu rekorda s 11 osvojenih svjetskih naslova prvaka u kickboxu (IKF, WKA, KICK, ISKA, STAR i PKO). Tijekom impresivne karijere ovaj poluteškaš ostvario je skor 72-5-2 uz 48 nokauta.

Image
VIDEO /

Kukavički udario Cikatića i prošao nekažnjeno?! Morali ih razdvajati Van Damme i Norris

Image
VIDEO /

Kukavički udario Cikatića i prošao nekažnjeno?! Morali ih razdvajati Van Damme i Norris

Wilson je bio karakterističan zahvaljujući svom jedinstvenom stilu borbe u ringu. Bio je ambiciozan, mogao je mijenjati gard i napasti iz oba položaja tijela, a posebno je razorno udarao nogama. Mogao je uputiti više udaraca nogama u brzim serijama. Borio se i protiv našeg pokojnog legendarnog K1 borca, velikog Branka Cikatića i pobijedio ga nokautom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije desetak godina otkrio je kako je u ring s legendarnim Tigrom ušao slomljene ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tjedan uoči meča slomio sam desnu ruku i dislocirao palac. A u četvrtoj rundi s Brankom slomio sam lijevu ruku udarcem u njegovu glavu. Tek sam u sedmoj uspio iskoristiti najbolji udarac kad me je gurnuo u konopce, iako sam ga prvi put promašio. Da nisam udarcem omamio Branka, udario bi me natrag. Svaki borac zna da se, kad vam se zamanta, ne možeš više boriti. Nema veze koliko si jak, mozak se gasi. Da u tom trenutku nisam plasirao taj udarac, mogao sam i ja biti nokautiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlika između pobijediti-izgubiti u nekoliko je sekundi. Bila je to jedna od mojih najponosnijih večeri, posebice s obzirom na to da sam, ponavljam, slomio desnu ruku prije borbe, a lijevu na Brankovu glavu. Svi koji su vidjeli našu borbu smatraju da smo bili podjednaki, mogao sam i ja pasti u svako vrijeme. Nisam mislio da sam bolji borac od Branka, rekao bih da sam bio sretniji", ispričao je u dahu raspoloženi velikan borilačkih vještina Don “The Dragon” Wilson u rujnu 2013. godine, kad je gostovao u Splitu na seminaru borilačkih vještina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo