ŠEF HR BOKSA OTKRIO ŠTO STOJI IZA PIJETRAJEVE SMJENE: / Pojasnio i kako je riješen gorući problem zbog kojeg je došlo do potresa

Image

Iz Saveza tvrde da je situacija oko odlaska teškaša na kvalifikacijske turnire za Olimpijske igre - riješena

27.9.2019.
8:42
VOYO logo

Izbornik seniorske muške boksačke reprezentacije LeonardPijetraj smjenjen je s te dužnosti odlukom hitne sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) održanoj u četvrtak u Zagrebu.

Pijetraj je postao izbornikom u prosincu 2015. godine, a godinu dana kasnije FilipHrgović je osvojio brončano odličje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Upravo je Hrgović vjerojatno i najveći razlog zbog čega je Pijetraj smijenjen jer se u medijima usprotivio prijedlogu da Hrgović predstavlja Hrvatsku u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, a hrvatski boksači nisu se proslavili na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Jekaterinburgu, gdje su ubilježili samo jednu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HR BOKS NE PAMTI OVAKAV CIRKUS, KAO NI TEŠKE RIJEČI IZREČENE NA PRESICI: /

'Sve što sam rekao je istina, koliko god to nekome smetalo'

Image
HR BOKS NE PAMTI OVAKAV CIRKUS, KAO NI TEŠKE RIJEČI IZREČENE NA PRESICI: /

'Sve što sam rekao je istina, koliko god to nekome smetalo'

"Hrvatski boks je u drugom planu otkako traje sukob između Pijetraja i Hrgovića. Pogotovo ova zadnja presica je prelila čašu i gospodin Pijetraj je pretjerao u nekim stvarima. Mi smatramo u HBS-u da mi nismo smijenili gospodina Pijetraja nego je on sam sebe smijenio svojim izjavama", kazao je predsjednik Hrvatskoga boksačkog saveza BonoBošnjak u razgovoru za RTL.

Što s Hrgovićem i Milunom?

Vršiteljem dužnosti izbornika u četvrtak je imenovan Dorijan Čalić, a iz Saveza tvrde da je situacija oko odlaska teškaša na kvalifikacijske turnire za Olimpijske igre - riješena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka je donesena. Hrgović ide na druge kvalifikacije, a Milun na prve kvalifikacije", dodao je Bošnjak. Pijetraj se pak oglasio priopćenjem.

"Svjestan sam da u posljednje četiri godine rezultati reprezentacije nisu blistavi, zalomila nam se tek jedna olimpijska bronca, jedno deveto mjesto na OI, jedno europsko zlato, tri europske bronce. Ovo su samo uspjesi reprezentativaca iz BK Leonardo, medalje su u mom izborničkom mandatu osvajali i reprezentativci drugih klubova, ali bilo bi neprilično da se njima hvalim. Svjestan sam isto tako da Izvršni odbor Hrvatskoga boksačkog saveza, među ostalim vrlinama, cijeni poslušnost, šutljivost i poniznost, a ja sam u tom smislu zakinut. I nije bilo potrebe sazivati Izvršni odbor, bila je dovoljna jedna riječ i ja bih se maknuo sam", priopćio je Pijetraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se, inače, u ponedjeljak na konferenciji za novinare obrušio i na direktora reprezentacije ŽeljkaMavrovića.

'Nije dobar ni za sebe, ni za druge'

"Leonardo ima dobrih boksača i stvarat će nove dobre boksače i njega se neće moći mimoići u tom dijelu stvaranja reprezentacije. Međutim, u ovom trenutku, s ovakvim istupom i stavom, s njegovim, da kažem, psihofizičkim stanjem, takav nije dobar ni za sebe ni za druge", rekao je Mavrović za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovog trenutka prije svega treba ohladiti glavu. Olimpijske igre jesu blizu, ali još ne toliko. Prve kvalifikacije su u trećem mjesecu sljedeće godine, druge su u petom. Do tada imamo dobrih nekoliko mjeseci. Imamo još nekoliko boksača koji zavrjeđuju dobiti priliku otići na te predolimpijske turnire", zaključio Mavrović.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo