Cro Cop saznao protivnika: 'Sad mi je prisjeo kakao'

Mirko Filipović 10. ožujka u zagrebačkog Areni borit će se protiv Raya Sefa. Cro Cop je htio veliko ime za kraj, ali to nosi rizik da bi mogao doživiti poraz pred svojim navijačima.

23.1.2012.
9:22
VOYO logo

"Tko mi je protivnik? Ray Sefo!? E sad mi je prisjeo ovaj kakao kojeg sam naručio" kazao je u šali Mirko.

"Znači, Sefo je pristao? To mi je prvi glas, ali mi je jako drago. Znam da je bio u najužem izboru, htjeli smo veliko ime, no nisam razbijao glavu time s kim će me sučeliti pa se nisam previše kod organizatora niti raspitivao", rekao je Cro Cop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to veliko ime znači da bi ta borba mogla završiti na neželjen način.

"Naravno, no držim da će naša publika odnosno moji navijači više cijeniti jednog pravog borca nego da dovedem kantu za nabijanje. Bolje i “poginuti” u velikoj borbi nego da mi dovedu nekoga koga ću s lakoćom pobijediti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je Sefo tri godine stariji od Mirka, ima 40 godina, Novozelanđanin i dalje silovito udara. U najboljim danima bio je zastrašujući udarač rukama. Baš kao i Cro cop nogama. Ono što je u to vrijeme bio Mirkov high-kick, to je u ručnim tehnikama bio Sefov kroše.

"On je možda najjači boksač u povijesti K-1, borac s bogatom karijerom i vrlo opasan udarač", kaže Cro Cop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda su K-1 ringovima harali u isto vrijeme, Filipović i Sefo nikad se nisu namjerili jedan na drugoga.

"Jako smo se uvažavali. Meni je on bio drag tip, korektan, izvan ringa veseljak, ali u ringu pravi terminator. Uvijek je bio obožavan od drugih boraca."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko vjeruje da će Arena biti krcata.

"Vjerujem da će Arena biti krcata. Ja ću biti posebno “nabrijan”, motiviran kao i svaki sportaš koji nastupa pred svojom publikom. Neizmjerno mi je drago što će nasuprot mene biti istinski velikan K-1 borbi i pravi nokauter. Bit će to prava borba", obećaje Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se oprostio od UFC kaveza, Filipović se dobro odmorio i promijenio režim treninga.

"Borilačke treninge imam tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom. Četvrtkom imam pauzu, a utorkom i subotom radim snagu. Nakon toliko godina spartanskih treninga meni je sada potrebno održavanje. U karijeri sam često puta bio pretreniran, možda ne toliko energetski koliko psihički. Imao sam premale razmake između životinjskih treninga. Sada se pak izmasakriram pa imam dan pauze, pa se zaželim sljedećeg treninga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je iz treninga izbacio elemente slobodne borbe.

"Trenutno zbog ruke ne mogu hrvati, no udarati mogu. Čim mi se ruka za par mjeseci potpuno oporavi, nastavit ću i sa tehnikama slobodne borbe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko je otkrio planove i nakon borbe s Novozelanđaninom u Areni.

"Ako mi ozljede dozvole, ići ću borbu po borbu. Ovu godinu bih posvetio samo K-1 borbama, no ne isključujem niti meč u slobodnoj borbi. No, zasad sam skoncentriran samo na Arenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo