Šokantno priznanje slavnog šampiona: 'Pokušao sam se ubiti četiri, pet, šest puta'

Bivši britanski boksački šampion Ricky Hatton u svojoj je nadolazećoj autobiografiji detaljno opisao jedan od mnogobrojnih pokušaja samoubojstva.

30.9.2013.
7:39
VOYO logo

Bivši svjetski boksački prvak u lakoj welter-kategoriji, danas 34-godišnji Ricky Hatton, imao je perfektni omjer 43:0 sve do poraza od Amerikanca Floyda Mayweathera u Las Vegasu 2007. godine. Nakon toga više nikad nije bio isti. Ostvario je neuvjerljive pobjede protiv Juana Lazcana i Paulieja Malignaggija. Zadnju borbu prije prvog odlaska u mirovinu imao je u svibnju 2009. godine, kada ga je Filipinac Manny Pacquiao nokautirao u drugoj rundi njihove spektakularne borbe.

Odlučio se nakon tri godine pauze pokušati vratiti, ali bilo je to samo jednokratno. Povratnička borba krajem prošle godine nije završila onako kako se nadao. Nokautiran je u 9. rundi borbe u Manchester Areni od Ukrajinca Vjačeslava Senčenka. Nakon toga je objavio novi odlazak iz sporta, ovoga puta zauvijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hatton je u svojoj autobiografiji objavio kako se okrenuo alkoholu i drogi nakon poraza od Floyda Mayweathera 2007. godine, te kako su problemi postali još veći i još gori nakon što ga je 2009. godine svladao Manny Pacquiao. Detalji jednog njegovog pokušaja samoubojstva iz njegove autobiografske knjige izašli su u javnost.

"Ušao sam kroz stražnja vrata, u kuhinju. Brzo sam dohvatio jedan izrezbareni nož i prislonio ga na zapešće. Podignuo sam oštricu i odjednom su mi strašne misli prošle kroz glavu. Kako sam mogao tako sve iznevjeriti? Zašto sve mora ovako završiti? Ako već neće biti sretnog završetka, bolje da sve okončam prije nego kasnije. Ajde, Ricky! Možeš ti to! Nitko ne mari za tebe. Učini to! Učini to!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hladna oštrica lomi kožu, dolazi do mesa mog zapešća. Samo želim umrijeti. Ali, ne mogu to napraviti. Ni sam ne znam zašto. Tada sam ispustio nož i briznuo u plač."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušao sam se ubiti četiri, pet, šest puta... Ni sam ne znam točan broj. Nisu to baš neke lijepe uspomene."

Hutton je dodao da se gubio u 'Guinnessu nakon Guinnessa' i da ga nije bilo briga kako je izgledao. Ističe da je primio pomoć u klinici Tonyja Adamsa koja mu je omogućila da se nauči nositi sa svojom depresijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Depresija me nikada neće napustiti. Sada se radi samo o tome kako se nositi s njome i početi se osjećati sve bolje."

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo