PREKIDA SE JAK BOKSAČKI KVALIFIKACIJSKI TURNIR U LONDONU ZA OI: / Koraonavirus nokautirala i plemenitu vještinu

Image
Foto: Profimedia

Boxing Task Force (BTF) odlučio danas suspendirati/zaustaviti boksački turnir

16.3.2020.
19:58
Profimedia
VOYO logo

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) odlučio je prekinuti europski kvalifikacijski boksački turnir za odlazak na OI u Tokiju koji se održava u Londonu po završetku programa predviđenog za ponedjeljak.

Image
VELIKO IZNENAĐENJE U KVALIFIKACIJAMA ZA OI, IVANA HABAZIN IZGUBILA U PRVOM KOLU: /

Sigurno ju je svladala francuska boksačica

Image
VELIKO IZNENAĐENJE U KVALIFIKACIJAMA ZA OI, IVANA HABAZIN IZGUBILA U PRVOM KOLU: /

Sigurno ju je svladala francuska boksačica

'U svjetlu neprekidne promjene situacije u svijetu'

"U svjetlu neprekidne promjene situacije u svijetu, Boxing Task Force (BTF) odlučio je danas suspendirati/zaustaviti boksački turnir, europskih kvalifikacija u Londonu, Velikoj Britaniji, te slijedeća natjecanja kvalifikacija Amerike i finalne svjetske kvalifikacije, koje su trebale biti u svibnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski turnir, koji je počeo 14. ožujka i trebao bi se održati do 24. ožujka, bit će zatvoren nakon današnje večerašnje sesije.

BTF na kraju donio odluku da se događaj danas obustavi

Osiguravanje dobrobiti sportaša, dužnosnika i svih ostalih sudionika glavni je prioritet BTF-a. Od pripremne faze događaja, BTF surađuje s Lokalnim organizacijskim odborom – tijelom za provedbu natjecanja – kao i sa svojim dionicima, vlastitim medicinskim stručnjacima i nacionalnim zdravstvenim tijelima, na uspostavljanju poduzete potrebne mjere predostrožnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BTF je na kraju donio odluku da se događaj danas obustavi, usred sve većih ograničenja putovanja i karantenskih mjera, kako bi sudionici iz preko 60 zemalja mogli prilagoditi svoje planove putovanja i vratiti se kući.

'Prioritet BTF-a ostaje kvalifikacija sportaša na natjecanje'

BTF će nastaviti svakodnevno ocjenjivati ​​situaciju s ciljem dovršetka raspodjele preostalih mjesta, boksačkih kvota za Tokio 2020. u svibnju i lipnju. Prioritet BTF-a ostaje kvalifikacija sportaša na natjecanje, a on će obavijestiti sve dionike čim budu dostupne dodatne informacije. Istodobno, MOO je posvećen uspjehu na Olimpijskim igrama Tokio 2020., što je nedavno ponovno istaknuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BTF želi zahvaliti zemljama domaćinima, organizacijskim odborima i svim sudionicima koji su uključeni na njihovoj podršci i ogromnim naporima u rješavanju ove izvanredne situacije", stoji u priopćenju MOO-a.

U ring u Londonu večeras još dvojica hrvatskih predstavnika

Večeras će u ring u Londonu još dvojica hrvatskih predstavnika, Marko Zeljko će u kategoriji do 69 kilograma boksati protiv Bjelorusa Aleksandra Radzionova, dok će talentirani boksač iz BK Leonardo Mladen Sobjeslavski u kategoriji do 75kg za protivnika imati Finca Muhammada Abdilrasoona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo