Uoči borbe s Molinom / Pred Hrgovićem je najveći izazov do sada: 'Trenirao sam kao nikad. Mogu ga završiti u prvim rundama'

Boksački spektakl z Saudijske Arabije moći ćete uživo pratiti na RTL-u od 17.45

2.12.2019.
20:32
VOYO logo

Za pet dana sportski svijet će stati zbog jednog od najvećih boksačkih mečeva u povijesti, a to je revanš između svjetskog prvaka Andya Ruiza i Anthonya Joshue u Saudijskoj Arabiji. Na toj spektakularnoj priredbi u pustinji borit će se i Filip Hrgović protiv Amerikanca Erica Moline. 

U okršaj na saudijskim Dinama uloženo je 100 milijuna dolara. Nije samo veliki novac u igri, već i karijera ponosa Britanije, Anthonyja Joshue. On mora dokazati da je ovo bila slučajnost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simpatični "debeljuco" uzdrmao je svijet, srušio crnog Apollona i srušio sve paradigme. Andy Ruiz Jr., ponos Meksika, stigao je u Saudijsku Arabiju i odmah otkrio namjere. 

"Pokušat će mi oteti pojaseve. Učinit ću sve što je u mojoj moći da pobijedim. I uspjet ću, za moj narod", kazao je Andy Ruiz Jr., svjetski prvak po WBA, IBF, WBO i IBO verziji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua je, kažu ljudi iz njegova tima, spremniji no ikad, jer bori se protiv čovjeka koji ga je te šokantne večeri u Madison Square Garedenu rušio četiri puta. 

Uvertira u borbu večeri imat će jak hrvatski štih

"Po meni je tu 50:50. Ruiz ima samopouzdanje i ima recept kako, a Joshua ima jednu packu i veliki izazov da to vrati na mjesto na kojem je i bilo", rekao je stručni sukomentator RTL-a Željko Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A uvertira u dugoiščekivani revanš imat će jaki hrvatski štih. Filip Hrgović u svom desetom profesionalnom meču ima najveći izazov. Tridesetsedmogodišnji Amerikanac Eric Molina je s druge strane, čovjek je dvaput napadao svjetsku titulu. Molina je danas stigao u Rijad i odmah stao pred mikrofone RTL-a

"Svi govore o Hrgoviću i ovaj meč vide kao pokazatelj toga gdje je on trenutačno. Ali ja želim vidjeti gdje sam ja trenutačno. Želim vidjeti mogu li i dalje ući u ring s tim momcima. Koristit ću svoje iskustvo. Ja sam veteran u ovome i iskoristit ću Filipove slabosti protiv njega", kazao je Eric Molina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč će se održati u Diraji, gradu pored saudijske prijestolnice Rijada. Mjesto Diraja Arena - 300 tona čelika korišteno je u izgradnji otvorene Arene koja se nalazi na lokalitetu pod zaštitom UNESCO-a. Tko će iz pustinjske oluje izići kao pobjednik možete doznati u subotu na RTL-u.  

Filip Hrgović za RTL: "Trenirao sam kao nikad u životu"

Reporter RTL-a, Boris Jovičić, dobio je čast hladnu Hrvatsku zamijeniti vrućim Rijadom. Među probrano boksačko društvo stigao je i Filip Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će sve dobro proći, odradio sam odličan kamp. Potpuno druga priča od onog u Meksiku, gdje nismo imali svoju svlačionicu sad smo došli na jednu od najvećih pozornica na svijetu. Najveća borba moje karijere, odradio sam dobre pripreme i siguran sam u sebe 100 posto", rekao je Hrgović.

Kazao je i kako Eric Molina i nije neki najviši rang boksača. Jednu je klasu ispod Joshue, Furyja i Wildera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za ovu fazu moje karijere to je fenomenalan protivnik i fenomenalno ime. Vjerujem da imam bolje predispozicije i kažem 100 posto vjerujem u sebe, ali za ovu fazu karijere dosta rizičan potez",  objasnio je i priznao da je to svakako veliki izazov za njega.

Molina je rekao da će nakon ove borbe imati 9:1, ali i da će imati vremena za učenje. Hrgović je rekao kako će njemu svoju poruku poslati u subotu u ringu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedva čekam da sve počne. Trenirao sam kao nikad u životu, imao sam 12 tjedana mukotrpnog rada", kazao je Hrgović.

Rekao je da misli da će se borba odvijati tako da će on biti taj koji će "diktirati tempo" i agresivniji je borac, a Molina će biti taj koji će tražiti svoju priliku iz kontre. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On jako dobro boksa, to je njegov stil. Pokušava 'umrtviti borbu' kao da se ništa ne događa i onda traži svoju priliku", priznao je. 

Zaključio je kako ima snagu i da ga završi u prvim rundama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo