'TREBAO SAM SLUŠATI SVOG OCA I TRENERA': / Ruiz otkrio bizaran razlog poraza, a svima je promakao važan detalj

Image
Foto: Profimedia

Nakon meča meksički je borac pokušao objasniti što se dogodilo

8.12.2019.
16:24
Profimedia
VOYO logo

Britanski boksač Anthony Joshua vratio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBO, WBA i IBO detroniziravši u Saudijskoj Arabiji prvaka, Amerikanca Andyja Ruiza, na bodove, jednoglasnom odlukom sudaca.

Ruiz je u lipnju ove godine u New Yorku nanio jedini poraz Joshui i napravio jedno od najvećih senzacija u povijesti boksa. No, revanš nije ponudio spektakl poput tog meča, koji je obilovao preokretima, već je u Rijadu dvoboj otišao do maksimalnih 12 rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua je tijekom cijele borbe imao kontrolu, skupljavši bodove kod sudaca i državši na distanci Ruiza, koji je ozbiljnije zaprijetio Britancu samo u osmoj rundi. Sva trojica sudaca su uvjerljivom razlikom u bodovima ocijenila da je Joshua bio bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je izgubio meč?

Nakon meča meksički je borac pokušao objasniti što se dogodilo, odnosno zašto je izgubio meč, a zavapio je i kako želi treću borbu.

"Želim treću borbu", poviknuo je Ruiz i zatim pojasnio zašto je izgubio meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bila njegova noć. Ja se nisam pripremio kako sam trebao, imao sam previše kilograma. Ako bude treća borba, a ja je želim, doći ću spremniji nego ikad. Mislio sam da ću biti jači nego ikad, ali ispalo je da sam ga naganjao po ringu i zbog toga nisam mogao ispaljivati svoje kombinacije", naglasio je sada već bivši prvak.

"Tri mjeseca tulumarenja i slavlja su utjecala na mene, što drugo da vam kažem? Treba učiti iz pogrešaka i dobro je da sam to naučio sad dok sam mlad. Ovo je samo početak. Nisam slušao svog trenera i svog oca. I svemu bih pristupio ozbiljnije. Dobro sam, samo što sam malo razočaran. Trebao sam ih slušati, no pokušao sam trenirati na svoj način. Trebao sam ih više slušati. Nema isprike... ali tulumarenje i sve te stvari su me koštale. Čak bih rekao da sam imao dobru izvedbu s obzirom na to da sam izvan forme", zaključio je Ruiz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, pojavio se i zanimljiv detalj, odnosno video u kojem Joshua pita Ruiza kakav mu plan igre za meč, a ovaj mu je, pazite sada, sve otkrio. Joshua ga je u šali pitao kojom strategijom da se posluži kako bi ga dobio, a ovaj mu je kroz smijeh rekao "pokušaj boksati oko mene".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo