OBJAVLJENI RELEVANTNI PODACI: / Boksački megaspektakl Mayweather - McGregor nije bio najgledaniji u povijesti

Image
Foto: AFP

Boksački megaspektakl između Floyda Mayweathera i Conora McGregora ipak nije srušio rekord u prodaji prodanih PPV-a.

27.9.2017.
15:13
AFP
VOYO logo

Iako su prve glasine govorile i o više od 6 milijuna prodanih PPV-a, to ipak nije točno.

Prema pisanju BoxingScene portala, boksački meč Maywethera i McGregora prodan je u 4.4 milijuna PPV-a, što je ipak premalo da bi srušili povijesni rekord dvoboja Mayweather vs. Pacquiao. Taj, za sada još uvijek rekordni boksački meč, je prodan u 4.6 milijuna PPV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OTKRIVEN NEVJEROJATAN PODATAK: Megaborba između Mayweathera i McGregora zbog ove cifre ulazi u povijest

No, neovisno o tome Mayweather i McGregor mogu i moraju biti izuzetno zadovoljni zaradom jer se radi o brojkama koje ne obuhvaćaju inozemnu prodaju PPV-a, kao niti prodaju TV prava u zemljama koje su prenosile event na "besplatnoj" televiziji.

Stoga, ako dodate ovoj brojki od 4.4 milijuna PPV-a i onih 1 milijun, koliko je nedavno izvjestio ugledni Sky Sports da je prodano pijenosa u Velikoj Britaniji, radi se o ukupno 5.4 milijuna prodanih PPV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti izvještaj kaže da bi brojke bile još impresivnije da nije bilo problema s tehničkim dijelom prijenosa. Mnogim gledateljima slika je trzala i nestajala, neki se nisu mogli niti logirati, a sve je završilo povratom novca.

Novac je vraćao i američki Showtime, ali i UFC, koji je na svojim platformama također prodavao PPV! Cijena pojedinačnog prijenosa je bila 99.95 za HD rezoluciju! Neki od gledatelja u Americi uopće nisu imali signal i nisu mogli pratiti meč. Upravo kako bi se barem malo sanirao taj tehnički problem, organizatori borbe odgodili su početak meča za sat vremena, pa je po hrvatskom vremenu borba počela oko pet sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo