ALEN BABIĆ SPEKTAKULARNO ZAVRŠIO BORBU U LONDONU: / Za manje od minute pomeo Francuza

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Od 23 sata u O2 Areni u ring ulaze Dillian Whyte i Oscar Rivas.

20.7.2019.
17:50
RTL
VOYO logo

Hrvatski boksač Alen Babić odradio je fantastičnu borbu na velikoj sceni. Samo 45 sekundi trebalo mu je da nokautira francuskog borca Morgana Dessauxa i tako najavio da se od njega u budućnosti mogu očekivati velike stvari.

Babić je u borbu krenuo agresivno i nakon desetak sekundi i jednog odličnog lijevog krošea Francuz je već bio na podu. Pridigao se Dessaux nakon toga, ali vrlo brzo se opet našao na tlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] OVO SE VIĐA SAMO U FILMOVIMA: /

Boksač katapultirao svog protivnika izvan ringa

Desni direkt babića odsjeo je na njegovoj bradi i poslao ga u nokdaun iz kojeg nije mogao, ali ni želio ustati. Babić je najavio kako se nada da će posao završiti ranije te da bodovni suci neće biti potrebni, a ispalo je da je u pravu.

Babićavu borbu moći ćete pogledati na RTL televiziji i RTL playu od 23 sata, a u izravnom prijenosu emitirat će se borba Rivasa i Whytea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


1 runda. Gotovo je! Ovo je bila jedna od kraćih borbi! Alen Babić nokautirao je Francuza Morgana Dessauxa za točno 35 sekundi. Kakva borba!

Tekst se nastavlja ispod oglasa


17:50 Kreće boksački event u Londonu. Prva borba na rasporedu je borba našeg Alena Babića i Francuza Morgana Dessauxa. Borci su u ringu i show može početi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Dec 24, 2018 - London, England, United Kingdom - WHYTE'S THE KNOCKOUT KING, BUT HE FEARS HIS HOPES OF A JOSHUA REMATCH WILL BE... IT WAS gone 1am yesterday when the man who threw the final punch of a savage and magnificent fight delivered the last words at the press conference. Those words proved that there might just be some fear in Dillian Whyte after all. Derek Chisora v Dillian Whyte (Credit Image: © Kevin Quigley/Daily Mail/SOLO Syndication), Image: 404104087, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Solo

Borba Babića i Dessaux najavljena za 17 i 30

Babić i Dessaux otvorit će ovaj boksački program u O2 Areni, koji bi prema najavama trebao krenuti u 17 sati i 30 minuta. Boksat će četiri runde po tri minute, no Babić je najavio kako se nada da će posao završiti ranije te da bodovni suci neće biti potrebni...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Whyte i Rivas bore se za upražnjeno privremeno mjesto WBC prvaka

Što se tiče najzvučnijeg boksača na priredbi Dilliana Whytea, radi se o britanskom boksaču rođenom na Jamajci, koji je u 26 mečeva u profesionalnoj karijeri izgubio samo jedan, od bivšeg teškaškog kralja Anthonyja Joshue u prosincu 2015. Večeras se bori za upražnjeno privremeno mjesto svjetskog prvaka po WBC-u, a prema BoxRecu White je trenutno 6. teškaš svijeta, dok je Rivas na 14.

Image
Image

Oscar Rivas and Gabriel Enguema during the international Boxing at Salle Marcel Cerdan on December 14, 2017 in Levallois-Perret, France., Image: 357962674, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca Press

Isplatili se sparinzi s Whyteom

Samo za usporedbu, najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović je na 16. mjestu, pa je za jedno u odnosu na svoju posljednju borbu. Što se tiče Alena Babića, možemo samo kazati kako su mu se sparinzi s Whyteom i isplatili. Nakon 30 odrađenih sparing-rundi Dillian Whyte ostao je oduševljen boksačkim sposobnostima Alena Babića kojeg je predložio Babićev trener Leonard Pijetraj, te mu dao nadimak "The Savage“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Whyte je nahvalio Babića kako u ringu samo grabi naprijed, da je boksač koji zadaje puno udaraca, koji ima opaki stil te koji je u sjajnoj je formi. Proglasio ga je velikom boksačkom nadom te mu odmah pružio priliku da se dokaže u Londonu...

'Ovo je moj najnoviji boksač Alen Babić. On je zvijer, pravi luđak u ringu'

"Ovo je moj najnoviji boksač Alen 'Savage' Babić. On je zvijer, pravi luđak u ringu. Kada je došao na trening, rekao mi je: 'Ja ne treniram, ne radim vježbe snage niti kondicije. Ja dolazim samo zbog sparing-borbe u kojoj dajem 200 posto. Ne mičite pogled s njega, riječ je o velikom talentu", rekao je Whyte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

, Image: 328439490, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Babiću se ukazala ogromna prilika

Tako se Alenu Babiću ukazala velika prilika, ogromna. Babića je nahvalio i slavni promotor Eddie Hearn. A Hrvatska bi mogla, nakon Filipa Hrgovića i talentiranog Tonija Filipija, dobiti još jednog teškaša svjetske klase. Babić je jedan on najboljih hrvatskih teškaša, koji je 2016. proglašen najboljim pound-for-pound hrvatskim boksačem. Od 2014. Babić je osvojio tri srebrne i jednu brončanu medalju na nacionalnim prvenstvima, a sada je spreman za veliku iskorak u svijetu profesionalaca.

Image
Image

, Image: 328439338, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Odradit će meč u teškoj kategoriji

Babić je visok 186 cm, težak 94 kg, sa 100 amaterskih borbi iza sebe, koje je većinom završavao pobjedama i nokautima. Ovaj meč Babić će odraditi u teškoj kategoriji, iako je njegova prirodna kategorija ona do 90.5 kilograma, tzv. cruiser odnosno lakoteška. Srećom po njega, koji je na vagu stao s 94 kilograma, niti njegov protivnik Morgan Dessaux nije krupan borac te je na vagu stao s 98 kilograma. Stoga, za očekivati je meč dva vrlo agresivna boksača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

, Image: 328439548, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Image
Image

, Image: 328439553, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Image
Image

, Image: 328439604, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Bio u dva boksačka kampa i morao ih napustiti

Vrijedi spomenuti kako je Babić bio u dva kampa, no morao je iz njih otići jer je toliko žestoko trenirao da očigledno nije odgovarao boksačima u ringu, koji nisu mogli izdržati njegov ritam i neumoljiv pristup. Kao i uvijek, kada je stigao Whyteov kamp, Babić je snažno na prvom treningu krenuo na Whytea, no za razliku od ostalih boksača, ovaj je bio ugodno zatečen onim što nezaustavljivi Babić pruža u ringu i kako se trudi. Prije nastupa u O2 Areni, Alen Babić u svom je profesionalnom debiju trijumfirao 11. srpnja u Italiji, kada je tehničkim nokautom u drugoj rundi svladao Lazara Stojanovića iz Srbije.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo