KAKVA BORBA / Nokaut koji je šokirao svijet. Prije tri godine Andy Ruiz uzdrmao je nezaustavljivog prvaka: Teturao je izgubljen po ringu

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Prije tri godine svjedočili smo jednom od najvećih iznenađenja u povijesti boksa

2.6.2022.
11:44
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Prije točno tri godine i jedan dan, 1. lipnja 2019. godine, svjedočili smo jednom od najvećih iznenađenja u povijesti boksa. Ni najveći obožavatelji simpatičnog Andyja Ruiza nisu očekivali da će svladati Anthonyja Joshuu i osvojiti WBA, IBF, WBO i IBO teškaške titule.

Image
'POČEO JE BOKSATI SA MNOM' /

Klokan napao bivšeg boksača i MMA trenera, možete pogoditi tko je izvukao deblji kraj

Image
'POČEO JE BOKSATI SA MNOM' /

Klokan napao bivšeg boksača i MMA trenera, možete pogoditi tko je izvukao deblji kraj

Joshua je dvije godine ranije srušio velikog Vladimira Klička, koji je godinama vladao teškom kategorijom, a potom je obranio titule protiv Carlosa Takama, Josepha Parkera i Aleksandra Povetkina. Bio je na vrhu svijeta i nitko nije očekivao da će borac s tijelom Apolona izgubiti od malog, nezgrapnog Ruiza. No, upravo to se dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andy Ruiz nije bio u planu za borbu s Joshuom, on je upao u kombinacije za meč svega nekoliko tjedana prije meča umjesto Jarrella Millera koji je pao na doping testu.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Borio se neplanski pa iznenadio svijet

Navijači u Velikoj Britaniji očekivali su laku pobjedu svojeg ljubimca, ali je američko-meksički boksač dočekao svojih pet minuta slave i šokirao cijeli svijet. No, nevezano za završetak meča, borba Ruiza i Joshue bila je jedna od najboljih te godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno se isticala treća runda, kada su oba borca završila na podu. Prvo je Joshua srušio Ruiza te je nakon toga htio završiti posao i nokautirati omalenog boksača, ali je onda uslijedila munjevita kontra te je Joshua završio na podu, vidno potresen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruiz se sjajno držao protiv Joshue, a onda je uslijedila sedma, odlučujuća runda u kojoj je na spektakularni način Andy šokirao cijeli svijet. Ruiz ga je sjajnom serijom srušio na pod, Joshua se pridigao, ali se vidjelo da nije baš pri sebi. Nekoliko trenutaka kasnije ponovno je bio u nokdaunu i sudac je prekinuo meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua se na prvu nije slagao, ali se jasno vidjelo da nije priseban. Mutnog pogleda teturao je po ringu, dok je Ruiz skakao na sredini ringa, slaveći najveću pobjedu u karijeri. Bio je to prvi poraz Britanca u njegovoj karijeri, ali samo nekoliko mjeseci kasnije dvojac se ponovno našao u ringu. Joshua je ovoga puta slavio na bodove, ali je Ruiz svojih pet minuta slave doživio. I to kako.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo