NGANNOU PRIJETI MIOČIĆU I NAJAVLJUJE DA ĆE SE POTPUNO DRUGAČIJE BORITI: / 'Vidim lika koji izgleda kao ja, ali ne prepoznajem se'

Image
Foto: Profimedia

Ngannou je nanizao u posljednja četiri meča četiri velika nokauta i ne čudi što ga smatraju najopasnijim borcem današnjice

10.2.2021.
17:53
Profimedia
VOYO logo

Američki borac hrvatskih korijena Stipe Miočić branit će pojas teške kategorije UFC-a 27. ožujka ove godine i to protiv starog znanca, Kamerunca, Francisa Ngannoua. Miočić ga je prije tri godine već svladao i to odlukom sudaca u meču u kojem je ipak bio znatno bolji, ali od tada se štošta promijenilo kod obaju boraca.

Miočić je u međuvremenu odradio tri vrlo teška meča s Danielom Cormierom, gubio je pojas, zatim ga spektakularno vratio i potom obranio prošle godine, a od tada se nije borio. Ngannou je pak puno napredovao, doživio je još jedan poraz nakon Miočića, ali od tada do sad je nanizao samo pobjede i otprilike je dva puta opasniji nego što je bio onda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom posljednjem intervjuu u podcastu Joe Rogan Experience priznao je kako ga je posljednja borba protiv Miočića učinila boljim borcem.

Image
TO ŠTO RADE MIOČIĆU VEĆ JE POSTALO APSURDNO: /

Pogledajte što kladionice misle o pobjedi Stipe protiv Ngannoua i onome što ga čeka kasnije

Image
TO ŠTO RADE MIOČIĆU VEĆ JE POSTALO APSURDNO: /

Pogledajte što kladionice misle o pobjedi Stipe protiv Ngannoua i onome što ga čeka kasnije

'Zaletio sam se'

"Gledajte, stvarno sam puno toga naučio iz tog dvoboja. Iako sam bio na razini jednog meča za svjetsku titulu, i dalje je mojoj igri i mom iskustvu nedostajao određeni dio. Pitao bih se - 'OK, kako bi izgledala borba na tri runde? Zapravo, ušao sam u meč znajući da je ispred mene možda i pet rudni, a do tad nisam odradio ni u tri. Kako to izgleda? Kako se pripremiti za takvu borbu? Imao sam puno pitanja. A onda sam si nakon borbe rekao - 'OK, sada shvaćam", rekao je Ngannou pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navalio sam u prvoj rundi, a danas se pitam zašto, zašto bih se toliko brzo potrošio? Kada danas gledam tu borbu, vidim lika koji izgleda poput mene, ali ne prepoznajem se jer to nije način na koji se borim. Gledam druge borbe i čini mi se da vidim dvije različite osobe. Znao sam se boriti smireno, raditi pritisak i čekati priliku, a u većini slučajeva bi moj protivnik prvi napao... Ali ovoga puta sam se jednostavno zaletio", zaključio je Francis.

Ngannou je nanizao u posljednja četiri meča četiri velika nokauta i ne čudi što ga smatraju najopasnijim borcem današnjice, ali ne treba zaboraviti da ga je Stipe već svladao, da je riječ o, prema mnogima, najboljem teškašu u povijesti, te jednom od najinteligentnijih boraca današnjice. Dakle, možda ga i ne bi trebali tako podcjenjivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, pobjednik iz ovog meča vrlo će vjerojatno ići u kavez s Jonom Jonesom, prema mnogima najboljim MMA borcem današnjice i bivšim prvakom poluteške kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo