Spreman je za Meksiko / Nezaustavljivi Hrgović uoči borbe za RTL: 'Ako mi odsijeku lijevu ruku, pobijedit ću samo s desnom'

Filip će u večerašnjim satima odraditi posljednji trening u Miamiju

19.8.2019.
20:00
VOYO logo

Filip Hrgović spreman je za Meksiko i devetu profesionalnu borbu u karijeri. Posljednja provjera uoči meča koji vam donosimo u subotu bio je sparing s Jvgenijem Romanovim, zadnjim čovjekom koji je nokautirao Deontaya Wildera. Iako se nakon toga pojavio problem s laktom, Hrgović poručuje – "ništa me neće zaustaviti".

Posljednji sparing i borbeno lice Filipa Hrgovića koje gledate samo u ringu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak dva Rusa testirala su razinu forme prije puta u Hermosillo. Snimanje runda je strogo zabranjeno, a na Filipu su se izmjenjivali svaku rundu, predah tek 30 sekundi. I čini se da su nišanske sprave namještene za Maria Herediu.

Spreman je za meč

"Zadnji sparing je pažljiv da ne dođe do neke ozlijede prije meča. Oni se mijenjaju na meni, tako da moram biti oprezan s potrošnjom energije. Rusi su odlični. I ja se s njima mijenjam i pobjeđujem runde, tak da ovaj, sve u svemu odlično, spreman sam za meč", kazao je Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do ovog zaključka četiri tjedna ga je testirao Jvgenij Romanov. Drugi je najbolji ruski teškaš iza Aleksandra Povetkina s rezultatom 13-0 i  posljednji čovjek koji je nokautirao velikog Deontaya Wildera u amaterskoj karijeri.

"Filip je sjajan borac. Njegova amaterska karijera je nevjerojatna. Bronca s Olimpijskih igara je velika stvar. Velik je i snažan, a uz to je brz i ima odličnu tehniku. Poželio sam mu sreću, ali znam da mu neće trebati", rekao je Romanov.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mala ozljeda nakon treninga

Tek mali problem pojavio se nakon treninga. Filip osjeća bol u lijevom laktu, a javio se i biceps. Hrgovićev liječnik odmah je reagirao, a Filip ubrzo otklonio brigu.

"Male ozljede, to kad par dana odmorim, to sve zacijeli. Ne može mi ništa nitko poremetiti i ako mi odsijeku lijevu ruku, pobijedit ću samo s desnom", poručio je Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo od Hrgovića nismo ni očekivali. Kao i u svakom kampu dosad radilo se teško i naporno, a sada slijedi onaj dio koji će Filipovu nastupu u subotu dati prepoznatljiv potpis.

"Sigurno da se osjeća umor, ali to je kako treba biti i kad se odmorim, tek će onda letjeti ruke u subotu u Meksiku kad to bude najviše trebalo", kazao je Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip će u večerašnjim satima odraditi posljednji trening u Miamiju, a onda kreće ono pravo. Zagrijavanje za Marija Herediju i itekako vruću meksičku noć u Hermosillu.

Sve je spremno za Meksiko

"Sve je spremno, kamp je odrađen, samo je preostalo pakiranje kofera. Sve je u koferu, osim sombrera - najvećeg obilježja meksičke države i njihove kulture. U tome ću se pojaviti prvi puta pred Marijom Heredijom u čast velikoj boksačkoj naciji. Doći ćemo s respektom, a onda ćemo ga u subotu istuć", kazao je Hrgović za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip se dobro osjeća. Kazao je kako su sitne ozljede u kampovima uvijek najnormalnije.

"Svi mi sportaši se s tim borimo tako da se ne radi o nikakvom velikom problemu i biti će to sanirano do meča", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se događa u glavi i u tijelu Filipa Hrgovića?

"Kao i svaki put sad je vrijeme za koncentraciju. Svega je šest dana do borbe, nema tu sad mjesta za opuštanje. Treba se koncentrirati, treba se podsjetit što smo radili, koliko je trajao ovaj kamp, koliko je trajala ova muka i treba sada sve staviti u taj meč. Pripremit se mentalno i izvući iz sebe maksimum", kazao je Hrgović u razgovoru za RTL Danas

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo