NAJBOLJA RUNDA U POVIJESTI BOKSA: / Ušli su u ring i svijetu ponudili rat; Ovo je jedan od najboljih mečeva ikad

Image

Ovaj meč smatra se jednim od najboljih u povijesti boksa

14.3.2021.
15:11
VOYO logo

Boksački svijet oprašta se o legendarnog Marvelousa Marvina Haglera, bivšeg svjetskog prvaka koji je godinama dominirao srednjom kategorijom i pritom upisao nevjerojatnih 12 obrana svog pojasa, a koji je nažalost u subotu preminuo u 66. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREMINUO MARVELOUS MARVIN HAGLER: /

Bio je najdominantniji boksač svog vremena i brutalni nokauter

Image
PREMINUO MARVELOUS MARVIN HAGLER: /

Bio je najdominantniji boksač svog vremena i brutalni nokauter

Rekordan broj pobjeda

Hagler, koji je zakonski promijenio svoje ime u Marvelous (Čudesni) 1982., imao je rekordan broj pobjeda 62 te uz to tri poraza i dvije neriješene borbe u srednjoj kategoriji sve dok njegovu vladavinu srednjom kategorijom nije prekinuo poraz od Sugar Ray Leonarda 1987.

“Žao mi je što moram objaviti tužnu vijest. Danas je nažalost iznenada u svom domu preminuo moj voljeni suprug Marvelous Marvin. Naša obitelj vas moli da poštujete našu privatnost u ovim teškim trenucima”, objavila je Kay Hagler stranicama fan kluba Marvelous Marvina Haglera na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rat u ringu

Marvelous je bio poznat po vrlo atraktivnim mečevima i jakim udarcima, a bio je i jedan od "Četiri kralja", kako su boksački zaljubljenici voljeli nazivati njega, Sugar Ray Leonarda, Roberta Durana i Thomasa Hearnsa. Bio je dio velike boksačke četvorke toga vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno se pamti njegov meč u Caesars Palace u Nevadi protiv Thomasa Hearnsa 15. travnja 1985. godine. Prva runda te borbe smatra se najboljom rundom u povijesti boksa. Iako je u Haglerovu korist meč prekinut već u trećoj rundi, ovaj meč smatra se jednim od najboljih u povijesti boksa jer je donio otvoreni rat u ringu, sudar titana, udarača koji su oduševljavali. Bila je to prava tučnjava, razmjena udaraca i eskivaža... Oba borca su svim silama krenula naprijed poput razjarenih bikova, bez kalkulacija. Da ne duljimo, udobno se smjestite i uživajte u old school boksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo