Borba za pamćenje: Nakon afere s kokainom Jonesa čeka veliki izazov

Prvak svijeta u UFC -u u poluteškoj kategoriji Jon Jones braniti će pojas protiv Anthony Johnsona na UFC - ovom eventu 187. Borba je na rasporedu 23.

19.2.2015.
8:51
VOYO logo

Jon Jones spada u red najvećih umjetnika u svijetu mješovitih borbi u posljednjoh pet godina. Velika većina njegovih obrana titule bile su samo odrađivanje posla. Sada je na red došla nova borba, novi izazov. Antohony Johnson novi je izazivać Jonesa, a ova dva borca snage će odmjeriti na UFC - ovom eventu 187, koji je na rasporedu 23. svibnja u MGM Grand Gardenu.

Uz Jonesa, na eventu će u obranu svog naslova još jedan šampion, Chris Weidman. Spomenuti borac će svoju titulu u srednoj kategoriji braniti protiv Vitora Belforta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelni čovjek UFC organizacije Dana White je kazao kako će lako teškaši Donald Cerrone i Khabib Nurmagomedov također snage odmjeriti na ovom eventu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam uzbuđen zbog ovog eventa. Ono što je Jon Jones napravio do sada uistinu je nevjerojatno. Samo se osvrnite na sve njegove borbe od 2009. godine i pogledajte koga je sve pobijedio. To je zaista nevjerojatno", uzbuđeno govori White.

Protiv Johnsona Jones će se suočiti s čovjekom koji ima razoran udarac. Johnson ovaj meč dočekuje nakon nokauta u prvoj rundi u srazu sa Alexanderom Gustaffsonom. Nakon što vratio u UFC iz druge organizacije (World Series of Fighting), ima savršen skor 3-0. Također, tukao je velikog MMA borca Antonija Rogeiru Nogueiru zvanog Minotaur, i to na fantastičan i moćan način. Nakon svega 44 sekundi borbe. Bilo je to 26. srpnja prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je on do sada napravio na račun svoga udarca je zaista ludo. Napredovao je za dvije kategorije i rušio jače i snažnije od sebe. Slobodna borba nije poput boksa, da ako se podigneš u kategorijama, da nabiješ i dodatnu kilažu. On se jednostavno borio sa svojom kilažom protiv težih i dominantnijih protivnika, i njegova snaga je, zato, nevjerojatna", objašnjava White.

Vrijedi istaknuti kako je Jones 3. siječnja ove godine bio pozitivan na kokain. Međutim, testiranje nije bilo u sklopu nekog natjecateljskog turnira, pa je Jones mogao nastupiti na UFC-ovom eventu 182 u Las Vegasu, na kojem je svladao Daniela Cormiera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo