LOVA DO KROVA / Borba stoljeca oborila sve financijske rekorde

12.5.2015.
22:29
VOYO logo

Borbu u kojoj je pobjeda nakon 12 rundi pripala Mayweatheru, preko sustavu pay-per-view u SAD je kupilo 4,4 milijuna kupaca sto je uvelike premasilo sve prognoze.

Ocekivalo se da ce prijenos platiti tri milijuna americkih domova, a oni hrabriji prognozeri vjerovali su da bi prijenos moglo otkupiti i do cetiri milijuna Amerikanaca. No, nitko se nije usudio prognozirati brojku od 4,4 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se tome pridoda i zarada od prodaje ulaznica, tv prava izvan SAD, te suvenira ocekuje se zarada veca od 500 milijuna dolara. Samo od prodaje ulaznica za MGM Garden Arenu zarada je 72 milijuna dolara, a od prodaja televizijskih prava izvan SAD ocekuje se najmanje 35 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 60 posto od ukupnog iznosa podijelit ce borci, 30-ak posto kabelske televizije i satelitski operatori, a 7,5 posto dvije televizijske kompanije koje su radile prijenos HBO i Showtime.

Do sada je rekord drzala borba izmedu Oscara De La Hoye i Mayweathera iz 2007. koju je 'kupilo' 2,48 milijuna Amerikanaca uz zaradu od 150 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo