LEGENDARNOM FEDORU PAO MRAK NA OČI / Kako je Vladimir Putin skršio sve snove Cro Copovom najvećem rivalu i ponajboljem MMA borcu svih vremena

Image
Foto: Profimedia

Fedor je za kraj karijere planirao odraditi dvije borbe i jednu je već odradio

14.3.2022.
12:03
Profimedia
VOYO logo

Trebao je to biti najveći MMA spektakl izvan okvira UFC-a ove godine i događaj koji bi jamačno gledali svi obožavatelji slobodne borbe na svijetu, ali na kraju se ipak neće održati, barem ne u tako senzacionalnom i megalomanskom aranžmanu kako se planiralo.

Naime, ponajbolji MMA borac svih vremena, legendarni "posljednji ruski imperator" Fedor Emelianenko (45), ovoga se ljeta trebao na spektakularan način umiroviti, pred desecima tisuća navijača trebao je održati oproštajni meč i to na Crvenom trgu u Moskvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, do tog meča neće doći, barem ne u tom aranžmanu, poručio je to prvi čovjek Bellatora, Scott Coker, a razlog je, dakako, rat u Ukrajini, kojeg je prije dva tjedna započeo veliki Fedorov prijatelj i obožavatelj, Vladimir Putin.

Fedor, kojeg Hrvati pamte kao možda i najvećeg rivala Mirka Filipovića Cro Copa, je za kraj karijere planirao odraditi dvije borbe i jednu je već odradio, protiv Tima Johnsona u Moskvi koncem prošle godine, a spektakl na Crvenom trgu trebao je biti svojevrstan epilog i konačni oproštaj od MMA-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Ništa od spektakla za kraj

''Definitivno je to otpalo. Nećemo tamo napraviti oproštajnu borbu Fedora zbog očiglednih razloga. Tražit ćemo neku drugu lokaciju. Planirali smo veliki spektakl u Moskvi. Dobili smo dozvolu za nastup na Crvenom trgu i to je trebao biti veliki oproštaj za najboljeg svih vremena'', otkrio je Coker.

Kaže kako event nije otpao već da će sada morati tražiti novu lokaciju. "Sada moramo naći nešto drugo, novu takvu lokaciju jer on to zaslužuje. No, još ne znamo gdje", rekao je Coker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, vrijedi znati i da je Fedor rođeni Ukrajinac, odnosno iz regije Lugansk je, a tamo se već osam godina vode žestoke borbe Ukrajinaca i ruskih separatista, koje Rusija danas koristi kao izliku za agresiju na Ukrajinu.

Fedorova obitelj preselila je u Rusiju još dok je bio veoma mlad, a on je nedavno javno prozvao ukrajinske vlasti zbog rata i naveo je kako su njegovi rođaci protjerani iz njihova rodnog grada Rubizne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo