JOSEPH PARKER POKAZAO KOLIKO JE NEZGODAN UDARAČ: / Anthony Joshua dva puta pokleknuo u meču

Image
Foto: Screenshot

Parker je pokazao da ima veliko srce i čvrstinu, ali i boksačko umijeće

2.4.2018.
9:00
Screenshot
VOYO logo

Britanski teškaš Anthony Joshua svojim je naslovima svjetskog profesionalnog prvaka po verzijama WBA, IBF i IBO u subotu navečer dodao i WBO pojas pobijedivši jednoglasnom odlukom sudaca hrabrog i kvalitetnog Novozelanđanina Josepha Parkera, koji je izdržao 12 rundi dvoboja za ujedinjenje naslova, iako su mu gotovo svi davali minimalne izglede za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JOSHUI SPEKTAKL U CARDIFFU: Britanac je ostao prvak pobjedom protiv hrabrog Parkera i prozvao Wildera

Većina od gotovo 80.000 ljudi, koji su do posljednjeg mjesta ispunili stadion Principality u Cardiffu, očekivala je lakšu i uvjerljiviju pobjedu favoriziranog Joshue. No, Britanac je pokazao respekt prema svom suparniku i borbu dobio dobrom taktikom, iskoristivši fizičku nadmoć u odnosu na Parkera, držeći ga većinom na distanci svojim većim rasponom ruku.

Strpljivi Joshua

Joshua nije žurio, vrijedno je skupljao runde znajući da ga od novog svjetskog naslova može odvojiti tek neoprezan pristup i podcjenjivanje Parkerovih mogućnosti. No, Britanac nije napravio pogrešku i sasvim zasluženo je zaradio još jedan pojas, izdržavši Parkerove nalete u petoj i šestoj rundi te pokušaj da ga uhvati na spavanju pred kraj borbe, u posljednje dvije runde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parker je pokazao da ima veliko srce i čvrstinu, ali i boksačko umijeće. Pokazao je da može primiti i dosta snažnih udaraca, a da pritom ostane na nogama, što mu je bilo potrebno kako bi postao prvi boksač koji je odveo Joshuu do maksimalnog broja rundi. Dvojica sudaca su na kraju presudili borbu 118-110, a treći 119-109 u korist britanskog prvaka svijeta, što dokazuje njegovu nadmoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri trenutka vrijedna pažnje

Na internetu je osvanuo sažetak borbe između Joshue i Parkera, a za vas smo izdvojili tri trenutka vrijedna pažnje. Prvi je Parkerova hrabrost viđena u petoj i šestoj rundi, koju je Novozelanđanin mogao materijalizirati. Točnije, u videu dolje od 1.20 možete vidjeti sjajni aperkat Parkera u tom periodu meča, koji je uzdrmao Britanca.

Drugi trenutak je Parkerov nezgodni udarac u tijelo u 11. rundi, kad je uhvatio na spavanju Joshuu, Britanac je pokleknuo, ali na kraju ga je spasio gong (to možete vidjeti od 2:07). Nakon toga, Joshua je moćno lijevim krošeom pogodio Parkera, ali ga nije uspio nokautirati, što je Britanac htio u ovoj borbi. Taj trenutak možete vidjeti od 2:12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo