Sve je spremno za borbu 'El Animala' i 'Kingpina' / Johnson poručio Hrgoviću: 'Bio sam u ringu s najboljima, a on nije najbolji'

Image
Foto: Team Sauerland/Twitter

Hrgović večeras brani svoj interkontinentalni WBC teškaški pojas

8.12.2018.
12:47
Team Sauerland/Twitter
VOYO logo

Nakon što je senzacionalno nokautirao boksačkog velikana Amira Mansoura u rujnu, brončani olimpijac Filip Hrgović večeras se vraća u Zagreb obraniti svoj interkontinentalni WBC teškaški pojas protiv Amerikanca Kevina Johnsona.

Do promjene protivnika došlo je samo 48 sati prije same borbe. Hrgović je morao obraniti svoj pojas protiv Ekvadorca Ytala Peree, no on je zapeo u Kolumbiji gdje je imao probleme s dokumentima. Organizatori su u zadnji čas našli nobog suparnika, Amerikanca Kevina Johnsona. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je Kevin Johnson? 

Prije samo tjedan dana Johnson se borio u Njemačkoj gdje je borbu završio nokautom. On ima 39 godina, 33 pobjede uz 17 nokauta. Ove godine Jonhson je upisao tri poraza i to protiv Daniela Duboisa, Andya Ruiza i Petra Milasa. Tako je u borbi protiv Milasa izgubio IBO internacionalnu titulu koju je osvojio godinu dana ranije u borbi protiv Pianeta

Unatoč nizu poraza, jedinu su ga Anthony Joshua i Petar Milas uspjeli savladati prekidom. Tako da će zasigurno meč protiv Filipa Hrgovića biti prava poslastica za sve ljubitelje boksa. Hrgović je favorit u ovom okršaju, brani pojas ispred domaćih navijača, mlađi je, neki će reći i talentiraniji, ali mora biti oprezan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, Johnsonu će ovo večeras biti drugi meč u osam dana, ali to ga ne smeta.

"Nisam morao dvaput razmisliti kad su me nazvali. Hrgović me ne brine. Bio sam u ringu s najboljima, a on nije najbolji. Zašto bih se brinuo zbog njega?", kazao je Johnson za Cro ring

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, Amerikanac ima impresivnu statistiku. Ima 39 godina i 33 pobjede. Godine 2009. borio se za naslov svjetskog prvaka i izgubio nakon 12 rundi na bodove od Vitalija Klička.

Osim s Kličkom, borio se s Tysonom Furyjem s kojim je također izdržao 12 rundi i izgubio na bodove. Kad ga je 2015. godine Anthony Joshua nokautirao u drugoj rundi, Johnson je kazao kako se ostavlja boksa i povlači se u mirovinu. Tri godine kasnije ulazi u ring s Hrgovićem i bori se za interkontinentalni WBC teškaški pojas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip "El Animal" Hrgović

Hrgović ima veliku prednost samo zato što je mlađi i brži od svog protivnika. Dana, 8. svibnja 2010. godine osvojio je na boksačkom Svjetskom juniorskom prvenstvu u Bakuu, zlatno odličje u superteškoj kategoriji. Pet godina kasnije postao je europski prvak u boksu kao prvi Hrvat nakon Mate Parlova. U završnici Europskog prvenstva, u bugarskom gradu Samokovu, pobijedio je Nijemca Floriana Schulza u superteškoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine osvojio je broncu u superteškoj kategoriji, iznad 91 kilograma. 

Profesionalna karijera

Svoju profesionalnu karijeru započeo je pobjedom u prvoj rundi nad Raphaelom Zumbanom iz Brazila. U ovoj godini Hrgović je upisao dvije pobjede i to protiv Toma Littlea i Seana Turnera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na strani Hrgovića su i hrvatske i svjetske kladionice, prema njima bi se trebalo dogoditi pravo čudo da Hrgović izgubi od Johnsona. Imat će veliku podršku domaće publike u dvorani Dražena Petrovića. Osim toga, ovo je prva obrana pojasa za najboljeg hrvatskog boksača. Sigurno će svi gledatelji imati prilike uživati u borbi između ova dva vrhunska boksača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je kazao na novog protivnika? 

"Malo moramo promijeniti taktiku, Johnskon je drukčiji od protivnika s kojim sam trebao u ring. Pričao sam s trenerima, znamo što trebamo raditi. Gledao sam sve njegove bitnije mečeve, znam sve o njemu i to trebam iskoristiti sutra u ringu. Johnson je dobar za moj score, dobro ga je pobijediti i to će biti velika vijest u svjetu boksa. Možda ova promjena nije loša jer sam više motiviran nego što sam bio za borbu s Pereom", kazao je Hrgović. 

Sve je spremno za borbu El Animala i Kingpina

Hrgovićevoj borbi će prethoditi zanimljiv revanš između Ivane Habazin i Eve Bajić, dok će borba između mlade njemačke zvijezde u usponu Leona Bauera i Portugalca Jorgea Silve zasigurno zainteresirati vjerne boksačke fanove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 18 sati ekskluzivno na RTLplayu pratite borbu našeg prvaka Ivice Perkovića protiv Mađara Zoltana Csale, nakon koje slijedi uzbudljiv meč Slađana Janjanina protiv Siarheija Huliakevich, a sve ostale borbe možete gledati i na RTL-u od 19:30 uz već uhodani tim komentatora Filipa Brkića i Željka Mavrovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo