JEDNA OD NAJKRVAVIJIH MIRKOVIH BORBI: / Svašta se događalo uoči nje - 'Morao sam se boriti protiv mog Hrvata, pa trenirao sam s njima'

Image

'Razmislio sam i shvatio da se moram boriti protiv mog Hrvata, moji roditelji su Hrvati i ja sam cijelo ovo vrijeme trenirao s Hrvatima'

22.4.2021.
10:18
VOYO logo

Surfajući bespućima društvenih mreža naletjeli smo na onu krvavu UFC borbu našeg najboljeg MMA borca svih vremena Mirka Cro Cop Filipovića protiv australskog Hrvata Anthonyja Perosha u Sydneyju u veljači 2010. godine.

Image
NAJNOVIJI BRUTALNI VIDEO MIRKA FILIPOVIĆA: /

Samo su padali, padali i padali; 'Imao je najstrašniji i najbolji udarac u borilačkim sportovima'

Image
NAJNOVIJI BRUTALNI VIDEO MIRKA FILIPOVIĆA: /

Samo su padali, padali i padali; 'Imao je najstrašniji i najbolji udarac u borilačkim sportovima'

Uoči borbe Mirku na treningu pukla arkada

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prema pisanju medija tada, Mirku Filipoviću je tijekom treninga sa sparing partnerom Sašom Mučnjakom pukla arkada i bilo je upitno hoće li i hrvatski borac moći nastupiti ili ne. Motivirani Cro Cop nije dvojio, nakon šivanja je odmah rekao da mu ne pada na pamet otkazati meč za koji se tako dugo spremao. Uistinu se svašta izdogađalo par dana uoči prije velikog okršaja Mirka Filipovića i američkog diva BenaRothwella.

Big Ben otkazao borbu, Perosh uletio u 'pet do 12'

Prvo je Big Ben otkazao svoj nastup na nedjeljnom turniru UFC 110 zbog nepoznate bolesti. Potom je stigla nova iznenađujuća vijest da je Cro Cop na treningu razbio arkadu i da mora na šivanje, a na kraju smo saznali i ime novog protivnika našem Vinkovčaninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radio se o australskom Hrvatu Anthonyju Peroshu, koji je za razliku od Randyja Couturea i Quintona Jacksona, odlučio u "pet do 12" prihvatiti nastup u borbi večeri. Točnije, Perosh je prihvatio borbu s Mirkom samo dva dana prije eventa...

"Nazvali su me u četvrtak poslijepodne. Joe Silva me pitao koliko sam težak i ja sam odgovorio 100 kilograma. Tada me je pitao želim li se boriti protiv Cro Copa umjesto Bena Rothwella, koji će najvjerojatnije odustati od meča. Rekao mi je da će s odlukom pričekati do petka ujutro, a da ja razmislim o ponudi", ispričao je Perosh za portal MMAfighting te dodao kako je prvo odbio ponudu jer mu je dvije godine mlađi Mirko idol i još je uz to Hrvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prvo sam odbio, ali...'

"Istina je, prvo sam odbio. Razmislio sam i shvatio da se moram boriti protiv mog Hrvata, moji roditelji su Hrvati i ja sam cijelo ovo vrijeme trenirao s Hrvatima. Međutim, na press konferenciji sam čuo kako Dana White priča o tome koliko borci danas odbiju dobrih ponuda. Kako sam mogao odbiti da se s pozivnicom borim na UFC 110 turniru protiv jednog od najjačih boraca svijeta? I ne samo to. Ovo je prvi UFC šou u Australiji. Odmah sam nazvao i prihvatio ponudu", otkriva Perosh.

On je suvlasnik dvorane u Sydneyu – Sinosic Perosh Martial Arts, u kojoj su se za nastup na turniru pripremala još dvojica hrvatskih boraca – Goran Reljić i Igor Pokrajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče samog dvoboja, Mirko je u drugoj rundi u parteru nad svojim suparnikom dominirao i laktom mu otvorio desnu stranu čela. No, nakon sanacije borba je nastavljena do kraja druge runde. Na kraju je liječnik zabranio Peroshu da nastavi meč, jer je rana bila preduboka i stalno je krvario. No, svaka čast Peroshu na hrabrosti i što je uopće i prihvatio borbu tako kasno.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo