JE LI NA POMOLU VELIKI SUDAČKI SKANDAL: / Zbog ovog detalja mnogi vjeruju da su suci pomogli Wilderu da ne izgubi

Image
Foto: AFP

Nitko ne voli kada se nakon sportskog događaja mora pričati o sucima, ali ovaj puta je tako

2.12.2018.
9:36
AFP
VOYO logo

Nakon neodlučenog meča između Wildera i Furyja pojavili su se repovi oko sudačkih odluka. ‘Brončani bombarder’ je do borbe s Tysonom Furyjem imao 39 nokauta iz 40 susreta, a ‘Kralj Cigana’ je u noći sa subote na nedjelju postao tek drugi čovjek koji je s njim dogurao do odluke sudaca.

Image
FURY NAHVALIO WILDERA PA NAJAVIO REVANŠ I PROZVAO JOSHUU: /

Nakon ovakvih riječi sigurno će se odazvati

Image
FURY NAHVALIO WILDERA PA NAJAVIO REVANŠ I PROZVAO JOSHUU: /

Nakon ovakvih riječi sigurno će se odazvati

Bermane Stiverne je bio prvi, ali je Wilder u njihovom revanšu unutar samo jedne runde uspio završiti kanadskog teškaša. Tako da je zapravo Fury trenutno jedini borac koji nije izgubio i koji je preživio bombe 33-godišnjeg Amerikanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBC je objavio fotografiju papira sa sudačkim ocjenama, a oni, recimo to tako, nisu baš uobičajene. Ocjene suca Alejandra Rochina dosta se razlikuju od onih koje su dali ostala dva suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporne runde

Rochin je u prve četiri runde dao prednost Wilderu, dok su Tapper i Edwards ocijenili da je Fury bio bolji u drugoj, trećoj i četvrtoj rundi, a u prvoj su svi troje dali prednost Wilderu. Takav je dojam bio i kod navijača koji na društvenim mrežama protestiraju. Navijači su uvjereni da je Wilder nezasluženo dobio prve četiri runde kod suca Rochina.

Jedna još čudnija stvar je ta da je glavni komentator meča u dvorani krivo pročitao ukupne ocjene suca Roberta Tappera koji je ukupno dosudio 114:112 za Furyja, no komentator je umjesto 112 u prijenosu uživo pročitao 110 jer su suci vjerojatno krivo zbrojili, a i na službenom zapisniku piše 110, iako bi prema zbroju trebalo pisati 112.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo su pokvarili najveći povratak u sportskoj povijesti. Morate biti bolesni da to napravite", komentirao je ocjene sudaca Furyjev trener, Ben Davison.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo