BOKSAČKI SPEKTAKL / Ivana Habazin osvojila Silver pojas, obitelj Dražena Petrovića dobila poseban poklon

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Sada je ispred nje borba za 'pravi' pojas, a kroz 15-ak dana bi trebala saznati što je točno čeka

23.10.2022.
14:37
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Ivana Habazin, najbolja hrvatska boksačica, na svoj 33. rođendan osvojila je svoj treći svjetski pojas. U košarkaškoj dvorani u Zaboku, Habazin je nakon 10 rundi pobjedila Australku Dianu Prazak te došla do Silver pojasa po WBC-u u velter kategoriji.

Da ne bi bilo zabune, Habazin nije postala svjetska prvakinja već joj ovaj pojas osigurava da u idućoj borbi napadne svjetsku titulu protiv Jessice McCaskill ili nekog drugog ako Amerikanka ne bude željela tu borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u znaku Dražena Petrovića

Treba spomenuti kako je cijeli event bio posvećen Draženu Petroviću na čiji se 58. rođendan priredba i održala. Habazin je u više navrata govorila kako joj je košarkaški Mozart uzor, a Draženova je obitelj i prisustvovala ovom događaju.

Naša se boksačica je u ring ušla uz 'Život leti, kapetane' odjevena u njegovu 'tricu' iz Netsa, a Biserki Petrović je darovala repliku pojasa s motivima posvećenim Draženu.
Petrovići su joj poklonili Draženov srebrenjak, a dvorana joj je zapjevala 'sretan ti rođendan'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Uskoro će znati što je čeka

Inače, borba protiv čvrste Australke je bila izazovna, ali i prilično jednosmjerna. Znatno niža protivnica je konstantno tražila razmjenu udaraca iz blizine no Habazin je to dobro kontrolirala i naposljetku došla do zaslužene pobjede jednoglasnom odlukom sudaca.

Sada je ispred nje borba za 'pravi' pojas, a kroz 15-ak dana bi trebala saznati što je točno čeka. Naime, Jessica McCaskill boksa u dvije kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jessica boksa 5. studenog u kategoriji do 63 kg, vidjet ćemo kako će proći. Ako izgubi, kao što mislim da hoće, morat će se vratiti u velter, a ako pobijedi, morat će birati između dvije kategorije. To je cilj, a nakon njenog meča ćemo vidjeti koje su opcije", konstatirala je naša boksačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo