HRVATSKI BOKSAČI NA TURNIRU U LONDONU: / Sve je prekinuto zbog virusa, ključni ljudi objašnjavaju što se događa: 'Vraćaju se i bit će u samoizolaciji'

Image
Foto: Profimedia/PIXSELL

S ključnim ljudima hrvatskog boksa razgovarali smo o otkazivanju predolimpijskog boksačkog turnira u Londonu

17.3.2020.
16:13
Profimedia/PIXSELL
VOYO logo

Usred jučerašnjeg trećeg dana predolimpijskog boksačkog kvalifikacijskog turnira u Londonu za Igre u Tokiju, natjecanje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa.

'Sve u svemu, potpuno rasulo'

Sportske novosti su na svom web izdanju tijekom današnjeg dana donijele tekst u kojem stoji kako su sve reprezentacije zamoljene da napuste hotel do utorka ujutro ili prijepodne, "ali tu se nailazi na dodatan problem jer se boksači iz niza država, poput Ukrajine, nemaju gdje vratiti jer su granice zatvorene, a da ne napominjemo da su i brojni letovi otkazani".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontaktirali smo Leonarda Pijetraja, trenera Marka Miluna i talentiranog Mladena Sobjeslavskog iz BK Leonardo koji se trenutno nalaze u Londonu kako bi nam otkrio što se događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] MILUN OPISAO JOŠ JEDAN NOKAUT KORONAVIRUSA: /

'Stali smo se i pogledali, bio nam je to šok'

Image
[VIDEO] MILUN OPISAO JOŠ JEDAN NOKAUT KORONAVIRUSA: /

'Stali smo se i pogledali, bio nam je to šok'

'Natjecanje je prekinuto zbog koronavirusa, kao i zbog nekih koji su htjeli otići'

"Natjecanje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa, kao i zbog nekih reprezentacija koje su htjele otići s turnira, jedna ili dvije su u pitanju možda. I onda nije bilo više smisla da se to održi. Organizatori su htjeli da se turnir održi. Međutim, neke reprezentacije koje su slabije, kojima se to nije više isplatilo, jer nemaju šanse da prođu poput Švicarske itd, oni su rekli da bi išli doma i onda smo rekli OK, onda ćemo to odgoditi", govori nam Leonard Pijetraj i dodaje:

"Organizatori su imali najbolju namjeru da se turnir održi. Normalno, jake reprezentacije se nisu bunile. Ovi koji prolaze i koji pobjeđuju, njima nije bilo do toga. Iskreno, nemam informacije o organizacijskom kaosu. S nikim nisam razgovarao. Nitko ništa niti ne priča. Mi imamo avion u srijedu", objasnio nam je Pijetraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

11.03.2020., Zagreb - Hrvatska boksacka reprezentacija otputovala je sa "Medjunarodne zracne luke dr. Franjo Tudjman" u London na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Marko Zeljko, Toni Filipi, Nikolina Cacic, Marko Milun, Ivana Habazin, Mladen Sobjeslavski, Marija Malenica, Luka Plantic Photo: Robert Anic/PIXSELL

'Naši se vraćaju u domovinu i bit će u samoizolaciji'

Nazvali smo i predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza Bonu Bošnjaka koji nam je rekao:

"Naši se vraćaju u domovinu i bit će u samoizolaciji. Oni koji su boksali su ispali svi osim Plantića, a ovi koji nisu došli na red, kvalifikacije će se nastaviti tamo gdje su stale. Čaćić i Malenica će isto boksati, dok će Milun na Britanca Clarkea. Ždrijeb ostaje isti kao što je bio, sve ostaje isto, samo što su momentalno na čekanju. Nastavit će se sve tamo gdje je stalo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

31.01.2018., Zagreb - Konferenciju za medije povodom povijesnog nastupa tima Hrvatski vitezovi na premijernom susretu Svjetske boksacke lige (World series of boxing), sezona 8, koji ce se odrzati u Firenci, Italija, 2.2.2018g. protiv talijanskog tima Italia Thunder. Na konferenciji su bili prisutni, predsjednik boksackog saveza Bono Bosnjak, direktor reprezentacija Zeljko Mavrovic, izbornik seniorske reprezentacije Leonard Pijetraj te boksaci tima Hrvatski vitezovi. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Upitali smo ga ima li on kakve informacije iz Londona oko rasula zbog koronavirusa?

'Isto kao što se preuveličava na drugim stranama, tako se preuveličava i tu'

"Isto kao što se preuveličava na drugim stranama, tako se preuveličava i tu. Nije baš takva situacija kao što se piše. Engleski parlament je donio odluku da se prekidaju sva sportska natjecanja i to je to", zaključio je Bono Bošnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Croatia's Luka Plantic (red) defeats Austria's Umar Dzambekov (blue) during day two of the Boxing Road to Tokyo 2020 Olympic qualifying event at the Copper Box Arena, London., Image: 506600833, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Tomo Kadić: 'Poštovat ćemo protokole glede samoizolacije'

Čuli smo se tijekom popodneva i s Tomom Kadićem, trenerom Tonija Filipija...

"Situacija je normalna. Nije nikakva panika, nema nervoze, niti smo slično doživjeli. Ovdje život teće normalno. Mi smo dobro i dobro se osjećamo. Poštovat ćemo protokole koji se moraju poštovati u ovakvim situacijama glede samoizolacije. To je ljudski i humano. Trebamo misliti na naše sugrađane. Nije nam drago što se to sve događa, ali tako je, kako je", rekao nam je Tomo Kadić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da je fer što su otkazali natjecanje, treba ipak misliti na druge, ne treba stvarati paniku ali jednostavno to je u redu. Možda bi bilo pametnije da su odgodili na samom startu, a ne treći dan prekinuti turnir, odnosno pet nakon što su nas doveli iz čitave Europe. Možda je taj dio bio malo nepromišljen. S dolaskom riskirali su puno više za sve nas. Treba se zaštititi, paziti, stalno peremo ruke, poštujemo mjere opreza. Tako ćemo i poštivati kad se vratimo doma. Jedina stavka koja bi mene osobno mogla zabrinuti je to da sam već preko 50 dana na putu i kad dođem u svoj stan, morat ću organizirati nešto da mi se kupi. Nadam se da nisu sve pokupovali po dućanima", u šali je zaključio Tomo Kadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako neslužbeno doznaju Sportske novosti, kvalifikacije za Tokio će se nastaviti navodno krajem svibnja.

Zeljko i Sobjeslavski izgubili svoje mečeve trećeg dana turnira

Oba hrvatska boksača koji su nastupili u ponedjeljak navečer pretrpjela su poraze. Tako je u dvoboju 1. kola kategorije do 69 kilograma Marko Zeljko uvjerljivo izgubio od Bjelorusa Aleksandra Radzioova s 1:4, dok je Mladen Sobjeslavski u kategoriji do 75 kilograma izgubio u neizvjesnoj borbi od Finca Muhammada Abdilrasoona sa 2:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezime hrvatske boksačke reprezentacije do trenutka prekida

Nakon mečeva odlukom Međunarodnog olimpijskog odbora turnir je prekinut. Rezime nastupa hrvatskih boksača do trenutka prekida bio je sljedeći:

Image
Image

Ireland's Brendan Irvine (blue) defeats Hungary's Istvan Szaka (red) during day three of the Boxing Road to Tokyo 2020 Olympic qualifying event at the Copper Box Arena, London., Image: 506995823, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Od osmero hrvatskih predstavnika koji su stigli u London jedinu pobjedu ostvario je spomenuti Luka Plantić u poluteškoj kategoriji (do 81 kg) koji je svladao Austrijanca Umara Dzambekova. Jedan od naših najvećih boksačkih uzdanica, boksač iz BK GLadijator Toni Filipi, u teškoj kategoriji (do 91 kg) izgubio je od Ukrajinca Serhija Horskova, a naša najbolja profesionalna boksačica Ivana Habazin je u kategoriji do 69 kg također iznenađujuće izgubila od Francuskinje Emilie Sonvico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikolina Ćaćić, Marija Malenica i Marko Milun prije prekida turnira nisu niti ulazili u ring.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo