ULOG - SVE ILI NIŠTA / Hrgovića čeka najteža borba karijere: 'U 6. mjesecu postat ću svjetski prvak'

Osmijeh ne silazi kada si u Miamiju okružen palmama. No ne sunča se ovdje Hrgović nego prolijeva znoj i čeka zeleno svijetlo za meč karijere protiv Duboisa

25.3.2024.
20:55
VOYO logo

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović trenira u Miamiju i čeka potvrdu najvećeg meča u karijeri - protiv Britanca Daniela Duboisa, koji je najavljen za 1. lipnja u Saudijskoj Arabiji. Za RTL Sport poručuje - u slučaju pobjede, otvaraju mi se vrata cijelog svijeta.

Image
INATI SE SLAVONIJO /

'Drvosječino' tajno oružje: 'Slanina mi daje snagu, spreman sam za Fabjana'

Image
INATI SE SLAVONIJO /

'Drvosječino' tajno oružje: 'Slanina mi daje snagu, spreman sam za Fabjana'

Osmijeh ne silazi kada si u Miamiju okružen palmama. No ne sunča se ovdje Hrgović nego prolijeva znoj i čeka zeleno svijetlo za meč karijere protiv Duboisa 1. lipnja u Saudijskoj Arabiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pregovori su u tijeku već neko vrijeme. Iskreno se nadam da će se dogovoriti sve skupa, a kad sve zbrojim i oduzmem čeka me najteža borba u karijeri", otkriva nam Hrgović.

Dubois (26) značajno je ime u teškoj kategoriji, dolazi sa britanskog tržišta i ovo je meč koji će napokon dobiti medijsku pažnju kakvu Hrgović zaslužuje. A ulog jer - sve ili ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo svi da ja prozivam te borce već godinama i da želim veliku borbu već godinama i za mene je to jako veliki pritisak. U slučaju poraza vraćam se, ne deset, nego dvadeset koraka unaprijed i pitanje kad ću opet ja kao jedan Hrvat iz jedne male države sljedeći put dobiti priliku na takvoj velikoj sceni", ističe Hrgović.

Image
Foto: Profimedia

Dubois iza sebe ima 20 pobjeda i samo dva poraza. Gubio je od Joea Joycea i Oleksandra Usyka. Ako se meč potpiše - očekuje nas festival udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vjerujem da će moći sve to blokirati. Vjerujem da, ako ga pogodi toliki broj udaraca, da se on neće moći nositi s tim."

Ovo je ono što je Hrgović čekao otkad se kao klinac počeo baviti boksom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da ću tamo negdje u šestom mjesecu postati svjetski prvak, prvi Hrvat u povijesti u teškoj kategoriji i onda su vrata cijelog svijeta otvorena", zaključio je Hrgović.

Da, IBF će vrlo vjerojatno pobjednika meča Hrgović-Dubois upariti s Anthonyjem Joshuom za IBF titulu teške kategorije. Hrgović se nikada nije skrivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo

Još iz rubrike