ULOG - SVE ILI NIŠTA /

Hrgovića čeka najteža borba karijere: 'U 6. mjesecu postat ću svjetski prvak'

Osmijeh ne silazi kada si u Miamiju okružen palmama. No ne sunča se ovdje Hrgović nego prolijeva znoj i čeka zeleno svijetlo za meč karijere protiv Duboisa

25.3.2024.
20:55
VOYO logo

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović trenira u Miamiju i čeka potvrdu najvećeg meča u karijeri - protiv Britanca Daniela Duboisa, koji je najavljen za 1. lipnja u Saudijskoj Arabiji. Za RTL Sport poručuje - u slučaju pobjede, otvaraju mi se vrata cijelog svijeta.

Image
INATI SE SLAVONIJO /

'Drvosječino' tajno oružje: 'Slanina mi daje snagu, spreman sam za Fabjana'

Image
INATI SE SLAVONIJO /

'Drvosječino' tajno oružje: 'Slanina mi daje snagu, spreman sam za Fabjana'

Osmijeh ne silazi kada si u Miamiju okružen palmama. No ne sunča se ovdje Hrgović nego prolijeva znoj i čeka zeleno svijetlo za meč karijere protiv Duboisa 1. lipnja u Saudijskoj Arabiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pregovori su u tijeku već neko vrijeme. Iskreno se nadam da će se dogovoriti sve skupa, a kad sve zbrojim i oduzmem čeka me najteža borba u karijeri", otkriva nam Hrgović.

Dubois (26) značajno je ime u teškoj kategoriji, dolazi sa britanskog tržišta i ovo je meč koji će napokon dobiti medijsku pažnju kakvu Hrgović zaslužuje. A ulog jer - sve ili ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo svi da ja prozivam te borce već godinama i da želim veliku borbu već godinama i za mene je to jako veliki pritisak. U slučaju poraza vraćam se, ne deset, nego dvadeset koraka unaprijed i pitanje kad ću opet ja kao jedan Hrvat iz jedne male države sljedeći put dobiti priliku na takvoj velikoj sceni", ističe Hrgović.

Image
Foto: Profimedia

Dubois iza sebe ima 20 pobjeda i samo dva poraza. Gubio je od Joea Joycea i Oleksandra Usyka. Ako se meč potpiše - očekuje nas festival udaraca.

"Ne vjerujem da će moći sve to blokirati. Vjerujem da, ako ga pogodi toliki broj udaraca, da se on neće moći nositi s tim."

Ovo je ono što je Hrgović čekao otkad se kao klinac počeo baviti boksom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da ću tamo negdje u šestom mjesecu postati svjetski prvak, prvi Hrvat u povijesti u teškoj kategoriji i onda su vrata cijelog svijeta otvorena", zaključio je Hrgović.

Da, IBF će vrlo vjerojatno pobjednika meča Hrgović-Dubois upariti s Anthonyjem Joshuom za IBF titulu teške kategorije. Hrgović se nikada nije skrivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo