HRGOVIĆ RAZOTKRIO MANE WILDERA I JOSHUE I PRIZNAO S KOJOM MU JE LEGENDOM BILO NAJTEŽE: / 'Bio mi je to najgori sparing u životu'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

No, priznao je da prije toga želi u ring s nešto lošijim boksačima koji su razinu ispod ovog samog vrha

27.6.2019.
17:19
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović trenutno je jedan od najzanimljivijih teškaša na svijetu. Filipo u svojoj profesionalnoj karijeri ne zna za poraz, a s još nekoliko mečeva mogao bi se priključiti samom vrhu boksačkog svijeta. U intervjuu za Boxing Social otkrio je nešto o svojim boksačkim počecima.

HRVATSKA BOKSAČKA SENZACIJA: Udarač s otoka Salija pred izazovom karijere; ‘Nikome ne priznam da je bolji, došlo je moje vrijeme’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počeo sam igrati košarku, ali sam imao problema s ozljedama pa sam s 13 godina upisao boks. I tako je sve počelo. Gledao sam na televiziji sve stare boksače, sve borce stare škole", ispričao je Hrgović.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

28.05.2019., Zagreb - Konferencija za medije Filip Hrgovica. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Biti amaterski boksač u Hrvatskoj nije bilo lako. Dok nije postao profesionalac, Hrgović se suočavao s velikim problemima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolazim iz male zemlje i moja amaterska karijera bila je dosta teška. Nisam imao sparing partnere ni fizioterapeuta. Bili su to jako teški uvjeti. Imao sam samo trenera, vreću i rukavice. Jako sam sretan što sam sad profesionalac i imam svoj tim", ispričao je.

Buenvenidos a Miami

Dolaskom u SAD Filip je dobio novog trenera s kojim je razvio odličan odnos. Otkrio je i da je on taj koji mu je dao nadimak po kojem ga boksačka javnost poznaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pedro Diaz je odličan trener. Ima puno iskustva. Mislim da samo dobar tim. Imao sam tri borbe s njim u kutu i sve tri su bile pobjede. Tako da mislim da je sve dobro zasad. On mi je dao taj nadimak kad je vidio kakva je moja fizička sprema i kad je vidio kako dajem sto posto na svakom treningu. tad me počeo zvati El Animal", rekao je Filip.

Image
POZNATI BOKSAČ DOPINGIRAN? /

Šok u reprezentaciji Hrvatske na Europskim igrama

Image
POZNATI BOKSAČ DOPINGIRAN? /

Šok u reprezentaciji Hrvatske na Europskim igrama

Hrga je imao priliku sparirati s nekima od najboljih boksača na svijetu, a rekao je i protiv kojeg mu je bilo najteže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najteže je bilo sparirati s Vladimirom Kličkom. On ima sjajnu tehniku i to je bio najteži sparing u mom životu", priznao je Hrgović.

Snaga klade valja, ali...

Hrgović je progovorio i o ponajboljim boksačima na svijetu Anthonyju Joshui i Deontayu Wilderu te o njihovim manama i vrlinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam kompletan boksač. Imam sjajnu tehniku, velik sam, brz, hrabar sam, mogu primiti udarce, a moji su razorni. Obojica su snažni boksači. Joshua ima slabu bradu, a i nije toliko poletan. S druge strane Wilder nema dobru tehniku. Mislim da ja imam sve što je potrebno", rekao je Hrgović.

No, priznao je da prije toga želi u ring s nešto lošijim boksačima koji su razinu ispod ovog samog vrha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio bih se suočiti s najboljima. Nije još vijeme za napad na titulu. Htio bih boksati protiv Chisore, Povetkina, Parkera, Whytea... Jedna razina ispod Joshue, Wildera i Furyja. Oni će mi biti jako dobar test. Ako pobijedim njih, onda sam spreman za naslov prvaka", zaključio je Hrgović.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo