IZNIMKA ILI NE? / Hrgovićev promotor otkrio što je rečeno hrvatskom borcu pa poručio: 'Nije fer'

Image
Foto: Profimedia

Subotnja borba Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa dio je boksačkog spektakla pod nazivom 'Queensberry vs Matchroom'

31.5.2024.
18:30
Profimedia
VOYO logo

Pobjednik subotnje borbe u Rijadu teškoj kategoriji između hrvatskog boksača Filipa Hrgovića, obveznog izazivača po IBF verziji, i Britanca Daniela Duboisa mogao bi postati svjetski prvak, ako se apsolutni prvak Ukrajinac Oleksandr Usik odrekne pojasa ili mu ga IBF oduzme.

Image
'SAZRIO JE KAO BOKSAČ I ČOVJEK' /

Željko Mavrović: 'Hrgović je favorit protiv Duboisa, ali jednu stvar nikako ne smije raditi'

Image
'SAZRIO JE KAO BOKSAČ I ČOVJEK' /

Željko Mavrović: 'Hrgović je favorit protiv Duboisa, ali jednu stvar nikako ne smije raditi'

BBC je u petak izvijestio da je IBF 'uvjetno odobrio' da borba Hrgovića i Duboisa bude za privremeni naslov svjetskog prvaka. Pobjednik bi, ako privremena titula bude potvrđena, bi bio unaprijeđen, ako Usik izgubi IBF-ov pojas prije revanša protiv Tysona Furyja u Rijadu, koji je zakazan za prosinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Furyjev menadžer Frank Warren također zastupa i Daniela Duboisa koji u 22 profesionalne borbe ima 20 pobjeda i dva poraza, a jedan od njih mu je nanio Usik prošlog kolovoza.

Filip Hrgović je u svojih 17 profesionalnih borbi neporažen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IBF je organizacija sa sjedištem u SAD-u i već je u prošlosti oduzimala naslove svojim prvacima koji se nisu borili protiv obveznih izazivača. Tako je 2002. bez pojasa ostao bivši apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji Britanac Lennox Lewis, a ista je sudbina zadesila i Tysona Furyja u prosincu 2015.

Image
Foto: Profimedia

Usik je od IBF-a zatražio izuzeće od tog pravila, kako bi mogao braniti sve svoje titule u uzvratu protiv Furyja, kojega je ovog mjeseca pobijedio i postao apsolutni prvak u teškoj kategoriji. Pravila IBF-a nalažu Usiku borbu protiv Hrgovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBC je citirao priopćenje IBF-a u kojem je navedeno da 'nema vremenskog roka kada će biti donesena odluka o Usikovom zahtjevu za iznimku' od te obvezne borbe.

"Stvarno ne želite da pojasevi budu rascjepkani, ali imate nekoga (Hrgovića) tko već jako dugo čeka, i čeka, i čeka na svoju priliku", rekao je Hrgovićev promotor Eddie Hearn te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možete ignorirati svog obaveznog izazivača dvije ili tri godine. Njemu (Hrgoviću) je rečeno: 'Ne možeš se izboriti za naslov do ljeta 2025.' Nije fer. Shvaćam obje strane argumenta, ali očekujem da će IBF-ov pojas biti upražnjen."

Subotnja borba Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa dio je boksačkog spektakla pod nazivom 'Queensberry vs Matchroom', koji će započeti u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu. Meč Hrgović - Dubois je četvrti od njih šest, a boksači bi u ringu trebali biti oko 22 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo