Putuje u SAD / Hrgović otkrio kada ulazi u ring: Pripremat će me Ronnie Shields

Image
Foto: profimedia.hr

Sutra leti u SAD gdje slijedi kamp koji će trajati 10 tjedana, a ondje će i doznati točan datum i lokaciju borbe

21.5.2022.
15:53
profimedia.hr
VOYO logo

Filip Hrgović započinje novi trening kamp. Nakon što se zbog očeve smrti povukao iz borbe protiv Kineza Zhanga Zhileija, sada je spreman nastaviti s pripremama za borbu karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da sam spreman. Imao sam teško razdoblje u životu i jedna situacija koju ne bi nitko poželio i koje se svi boje, ali što je tu je, moramo ići dalje. Isplakali smo se, istugovali i tuga će uvijek ostat tu u srcu, ali moramo ići dalje s još većim motivom", rekao je Hrgović za RTL Sport.

Image
Ima razumijevanja /

Nesuđeni Hrgovićev protivnik progovorio o otkazivanju borbe: 'Razočaran sam, ali osjećam njegovu bol'

Image
Ima razumijevanja /

Nesuđeni Hrgovićev protivnik progovorio o otkazivanju borbe: 'Razočaran sam, ali osjećam njegovu bol'

Promjena trenera

Sutra leti u SAD gdje slijedi kamp koji će trajati 10 tjedana, a ondje će i doznati točan datum i lokaciju borbe. Hoće li to biti u Saudijskoj Arabiji, još se ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je naznaka da ću biti predborba na priredbi Usyk - Joshua, ali nije još ništa potvrđeno, ako ni njihova borba. Nije ni meni potvrđeno da ću biti na toj priredbi, ali rekli su da očekujem borbu krajem 7. mjeseca, tako da vidjet ćemo kada će borba biti."

A za borbu će trenirati u nešto drukčijem sastavu nego inače. Hrgovića će u Houstonu pripremati američki trener Ronnie Shields.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Promijenio sam trenera, tako da ne idem više u Miami kod Pedra. Ovaj put letim za Houston. Trener se zove Ronnie Shields. On je poznati američki trener, radio s puno velikih imena. Trenutno trenira svjetskog prvaka Jermell Charlo, jedan od ovih dva blizanca, obojica su svjetski prvaci. Nešto novo u mojoj karijeri i vjerujem da ću od njega još naučit to što ne zna, o boksu iako nema puno toga što ne znam, ali uvijek ima prostora za napredak i baš se veselim toj novoj etapi u karijeri."

Trenirao najbolje od najboljih

63-godišnji Amerikanac trenirao je Mikea Tysona i Evandera Holyfielda, pripremao je i Anthonyja Joshuu za meč s Usykom. I dok se čeka njihov revanš, Hrgović je pratio što se sve događa na boksačkoj sceni, kao i meč svog idućeg protivnika Đileija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odradio je dobar meč, ali sa ne baš nekim preopasnim protivnikom, tako da se očekivala pobjeda. Rutinska borba čisto da odradi pošto su naši dogovori bili propali. Mislim da je dobro da je imao lagan meč, da se malo opustio, da je napunio samopouzdanje i mislim da je to dobro za mene i da me čeka dobar meč s njim."

Pad favorita u borbama unazad mjesec dana

A pratio je Hrgović i ostale borbe unazad mjesec dana u kojima je bio potpuni pad favorita. Poraz Canela i Yoke, Fury je svladao Whytea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već praktički 10 godina je neporažen i bio je šok, ali znao sam da ga čeka težak meč i znam da je Bivol jako dobar boksač i da stilski ne paše Canelu. Whyte mi je bio iznenađenje, ali negativno. Mislio sam iskreno da će pružiti bolji meč Tysonu Furyju. Bilo je tu još iznenađenja, i Tony Yoka kojemu je to trebao biti rutinski meč. Izgubio je na prvom ispitu, tako da kad vidim sve ovo, dobro da se nisam borio u petom mjesecu. Očito je peti mjesec mjesec iznenađenje gdje su favoriti gubili. Dobro što smo prebacili meč da se i meni tako nešto ne dogodi, vjerujem da neće."

Vremena za pripremu ima dovoljno, Hrgović je još neporažen, cilj je da tako i ostane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo