Ništa od meča karijere / Filip Hrgović odustao od eliminacijskog meča protiv Zhanga! Nećemo ga gledati ovog vikenda, a poznato je i zašto

Image
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

BF-ova pravila nalažu da se eliminacijski meč mora prebaciti na novi termin, no Kinez se jednostavno želi boriti. Razlog leži u činjenici da je odradio pripreme i ne želi da propadnu

3.5.2022.
9:05
Jurica Galoić/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski boksač Filip Hrgović otkazao je meč karijere u kojem je trebao nastupiti protiv Kinaza Zhilei Zhanga u noći sa subote na nedjelju po našem vremenu. Hrgović se trebao susresti s neugodnim Kinezom u IBF-ovoj eliminacijskoj borbi iz koje bi pobjednik automatski postao izazivač za IBF-ov pojas.

Tu titulu trenutno drži Ukrajinac Oleksandr Usyk, a El Animalu je ova borba trebala biti meč karijere i prilika za izlazak na veliku scenu koji godinama čeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
užas /

Filip Hrgović objavio tužnu vijest: Preminuo je njegov otac

Image
užas /

Filip Hrgović objavio tužnu vijest: Preminuo je njegov otac

Zbog očeve smrti se nije mogao pripremiti

Naš boksač je nedavno doživio obiteljsku tragediju koja je utjecala na pripreme za ovaj okršaj. Naime, Hrgoviću je prije dva tjedna preminuo otac zbog čega se, kako navodi Boxing Scene, nije mogao koncentrirati na završetak trening kampa.

Upravo je to razlog zbog kojeg je morao otkazati meč, a predstavnici Matchroom Boxinga potražiti zamjenu za Hrgovića. Meč Zhanga i Hrgovića je trebao biti sunaslovna borba okršaju Dmitryja Bivola i Canela Alvareza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kinez ipak želi nastupiti

IBF-ova pravila nalažu da se eliminacijski meč mora prebaciti na novi termin, no Kinez se jednostavno želi boriti. Razlog leži u činjenici da je odradio pripreme i ne želi da propadnu.

Ipak, on se neće boriti u eliminacijskoj borbi već u običnom meču, jer jednostavno želi nastupiti na toj priredbi. Podsjetimo, 29-godišnji Filip Hrgović je prije šest godina na Olimpijskim igrama u Riju osvojio brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo