kad se slegnu dojmovi / Hrgović dan nakon meča za RTL: 'Nakupilo se umora, sad uzimam dužu pauzu, pa napadam SAD!'

Image
Foto: Vijesti.hr

Dan nakon meč, Filip Hrgović je za RTL otkrio svoje dojmove

9.12.2018.
19:46
Vijesti.hr
VOYO logo

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović položio je još jedan veliki test u profesionalnoj karijeri. U Draženovu domu, renomirani Amerikanac Kevin Johnson nije imao šanse - izdržao je 8 rundi i prema nekim izračunima oko 800 Hrgovićevih udaraca. Njegovi menadžeri za sljedeću sezonu najavljuju napad na svjetski tron.

Dan nakon meča, s njime je u njegovoj trening dvorani u Sesvetama popričao naš Marko Vargek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filipe, san nije došao lako sinoć? 

Nije. Bilo je previše uzbuđenja i adrenalina u krvi, tako da sam spavao svega sat, dva tokom cijele noći. Vrtim meč u glavi, vrtim dojmove, puno se toga dogodilo sinoć, ali uvijek je tako nakon meča, neće sat na oči."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistike kažu da si uputio ukupno 800 udaraca tijekom meča, čak 100 po rundi, je li te to iznenadilo, to je prilično velika brojka za jednog teškaša? 

Pa iskreno, nisam još pogledao meč, ne volim gledati mečeve odmah. Ako je to istina, to je strašan tempo za teškaša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika je kao i uvijek, htjela vidjeti nokaut. No, koliko je važno za voje iskustvo što nije završilo nokautom? 

U jednu ruku mi je drago što sam imao ovakav meč, što sam imao priliku baciti ovoliko udaraca, bio je to jedan jači trening za mene. U drugu ruku, mi je žao što ga nisam uspio ranije završiti i priuštiti publici ono što želi. Ali sve u svemu, jako sam zadovoljan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzo se stvari razvijaju za tebe, imao si sedam borbi u godinu dana i tri mjeseca, dva kampa unutar šest mjeseci, tvoji menadžeri kažu da idete dalje, da idete na svjetsku dominaciju. Tvoja je želja malo stati i usporiti, zašto? 

Umoran sam, dosad mi je ovaj tempo pasao, ali sad se skupilo malo umora fizićkog i psihičkog i moram uzeti malo veću pauzu. Ovaj jaki tempo je dvosjekli mač. Dobro je što sam brzo napredovao na svjetskoj ljestvici, ali ako ne budemo oprezni, ako ću u jače mečeve ući pretreniran ili umoran, to mi se može obiti o glavu. Slijedi mi jači protivnici i moram svjež ući u idući trening - kamp. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći meč će po svemu sudeći biti iduće godine vjerojatno u SAD-u. Koji plan stoji iza toga? 

To je na mom promotoru, ja sam rekao da ću se boriti gdje god i s kim god. Plan je boksati u trećem, četvrtom mjesecu, SAD je veliko tržište. Amerikancima je lakše pristati ondje na borbu samnom, nego dolaziti u Hrvatsku. Već je bilo boraca koji su pristali na borbu samnom, a onda su vidjeli moje mečeve i odustali, nisam zahvalan protivnik. Mlad sam, imam malo mečeva, ali u drugu ruku sam jako opasan. Borci koji idu protiv mene ne mogu puno dobiti, a mogu puno izgubiti u slučaju poraza. Bit će to težak posao za mog promotora, ali naći ćemo rješenje.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo