FILIP HRGOVIĆ VIDI SE U DRUŠTVU NAJVEĆIH HRVATSKIH SPORTAŠA: / 'Općenito nam je sportska scena malo zamrla. Nešto bi trebalo živnuti'

Image
Foto: PIXSELL

Najbolji hrvatski boksač uskoro očekuje novi profesionalni meč

30.4.2018.
22:29
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski teškaš Filip Hrgović nalazi se pred novim izazovima u svojoj mladoj profesionalnoj karijeri. Boksač iz Dubrave ima četiri pobjede, a nedavno je ušao i u top 40 teškaša na svijetu prema stranici Boxrec. Posljednja pobjeda stigla je protiv Seana "Big Sexy" Turnera, a sljedeći put ulazi u ring 9. lipnja u Münchenu - protivnik još nije poznat, iako se zna da će biti netko iz kvalitetnijeg kruga svjetskih teškaša.

HRGOVIĆ NAJAVIO SPEKTAKL U ZAGREBU: Najbolji hrvatski boksač borit će se pred domaćom publikom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojem prvom profesionalnom meču, Hrgović je svladao boksača s kojim se Anthony Joshua borio u svojem 12. meču.

Ovaj tempo nije lagan, ali mu ne predstavlja problem

"Išao sam prilično brzo zbog svojeg WSB iskustva. Takav je plan mojeg promotora, mojeg menadžera i cijelog tima. Teška kategorija je u usponu i sada je vrijeme da se nešto napravi. Sad je prilika da se zaradi velik novac, sad treba biti u vrhu, a moja kvaliteta i iskustvo u amaterskom boksu daju mi dobru podlogu. Jak sam, izdržljiv, spreman i zdrav. Ni ovaj tempo od četiri meča u četiri mjeseca, koji nije lagan ni za profesionalca, ne predstavlja problem jer sam u WSB-u boksao i češće s jačim protivnicima nego sada", objasnio je svoj napredak u razgovoru za Jutarnji list 25-godišnji Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je objavio kako će se boriti u Areni Zagreb, osmog rujna. To bi trebao biti pravi boksački spektakl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želi među velikane hrvatske sporta

"Što se mene tiče, ne mora nitko doći, ja ću svoje obaviti. Ali ne bojim se, moje će ime pomoći da se Arena napuni. Puno toga ovisi i o promociji, televiziji. Zapravo, najviše o tome ovisi hoće li se Arena napuniti. Ja mislim da interes za boks postoji svuda u svijetu i mislim da su ljudi u Hrvatskoj željni takve priredbe. Dugo nismo imali pravog boksača i općenito nam je sportska scena malo zamrla. Bila je velika Janica, bili su veliki Ivanišević i Mavrović, Cro Cop je na zalasku... Nešto bi trebalo živnuti.

Među tim velikim imenima hrvatskog sporta vidi se i Filip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato toliko i radim, da budem prvi na svijetu. Ne postoji jača titula od prvaka svijeta u teškoj kategoriji", objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalog, u intervjuu se dotaknuo i pitanje da li bi rađe uzeo naslov prvaka ili pobijedio sve najbolje na svijetu.

"To bi trebalo ići jedno s drugim, ali onda vidiš kako je Parker došao do naslova pobjedom protiv Ruiza, nekog Rumunja... Naravno da želim sve naslove, ali što to znači ako si nekoga izbjegavao? Radije bih zaredao Joshuu, Wildera i Ortiza nego uzeo sve naslove, ako bih već morao birati", zaključio je Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo