HRGA OBJASNIO RIJEČI SVOG OGORČENOG OCA: / 'Trenirao sam u teškim uvjetima. Zato ga razumijem...'

Image
Image

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović gostovao je u Dnevniku 3 HTV-a.

23.8.2016.
23:35
VOYO logo

Filip Hrgović itekako je htio uzeti to olimpijsko zlato, medalju koju je svojom kvalitetom itekako mogao uzeti, koju svojom kvalitetom i zaslužuje. No, na kraju je osvojio bronačno odličje. Bolji od njega u polufinalu bio je stari znanac, Francuz Tony Yoka, amaterski superteškaš koji je svjetski prvak i koji ga je do tog olimpijskog sudara u Riju pobjeđivao već dva puta. Iako je nakon poraza od Francuza bio tužan, sad kad su se emocije slegnule, razmišlja drugačije...

OGORČENI OTAC HRVATSKOG JUNAKA: ‘Rekao sam sinu – je*i im svima mater, ne daj nikome da se slika s tobom’

"Možda je neki dojam javnosti bio da sam nezadovoljan osvojenom broncom, ali sretan sam zbog nje jer je to prva olimpijska boksačka medalja od samostalnosti naše zemlje. Unatoč tome što sam jako htio zlato", kazao je Filip Hrgović za kamere HTVa- i osvrnuo se na riječi svog oca Petra kojeg muči jedna stvar. A to je odnos vladajućih struktura prema sportu i sportašima. Političari se na dočecima osvajača medalja rado fotografiraju s njima, ali velik dio naših sportaša, čak i među osvajačima odličja u Riju, jedva spaja kraj s krajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Ogorčeni otac Filipa Hrgovića

“To vam gledam ovako – država odsvira himnu, podigne zastavu, političari dočekaju i poslikaju se za svoje potrebe, jasno, i idemo dalje. Zato sam ja rekao Filipu, sad ću biti malo prost, ‘j… im svima mater, ne daj nikome da se slika s tobom’. Ne zato što je on veličina, već stoga što su ovi koji će se sada htjeti slikati lešinari. Moj stav. Sportaš se kvalificira na OI. Osvoji zlatnu medalju, država ga honorira sa 100.000 kuna, je l’ tako? Saborski zastupnik uđe u Sabor, odmah mu stranka dobije 180.000 kuna, a on svaki mjesec vuče još po 20.000 kuna plus svoje povlastice. Dakle, u jednom olimpijskom ciklusu, zastupnik uzme bogatstvo, a da ne spominjem korupciju i sve što si pripremi u tom mandatu, a sportaš dobije toliko da mu se opere veš kad se vrati s Igara. Zato velim, nema kod nas u obitelji euforije. Publika sve to ne vidi”, kazao je Petar Hrgović u intervjuu za Sportske novosti, a njegove riječi objasnio je i Filip.

'Posljednjih mjeseci sam se dosta mučio'

"Razumijem riječi svog oca. Svaki roditelj koji gleda svoje dijete da se muči kako bi ostvario, nešto uspio u sportu, želi sve najbolje za svoje dijete. A u Hrvatskoj nije sve idealno. Tako sam i ja sam trenirao u teškim uvjetima. I stvarno je čudo što smo mi sve ostvarili u Riju", dao je do znanja Hrga i otkrio planove za budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad mi je cilj dobro se odmorit. Posljednjih mjeseci sam se dosta mučio i sad se želim odmoriti i donijeti odluku hoću li odmah u profesionalce ili ću još ostati u amaterskim vodama", istaknuo je Filip Hrgović i poslao poruku mlađim naraštajima da im nitko ništa u sportu neće pokloniti, da moraju ići "glavom kroz zid" kao što je on išao, moraju vjerovati u sebe i nikada ne odustati. To je jedini recept da uspiju, ništa drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo