DOBRODOŠLI U RADIONICU HRVATSKIH APSURDA: / Zaboravili ih prijaviti na kvalifikacije za OI u Riju i uništili im snove

Image
Foto: Screenshot: HRT

Nevjerojatan propust judo saveza Hrvatske!

20.5.2016.
8:43
Screenshot: HRT
VOYO logo

Naime, Hrvatski judo savez zaboravio ih je prijaviti na završni kvalifikacijski turnir koji se prošlog tjedna održao u kazahstanskom Almatyju. Plasman u Rio za ovaj splitski dvojac time je postao završena priča, a u Savezu iznimno žale zbog administrativne pogreške koja je reprezentativce stajala kvalifikacija na najveću svjetsku sportsku smotru. Ovo je još jedan apsurd hrvatskog sporta, nevjerojatno je da se takve stvari uopće događaju.

Preskupa pogreška

Tako je splitski dvojac ostao bez šanse da na kvalifikacijama pokaže što zna, za što su mukotrpno trenirali kako bi barem pokušali ostvariti svoje sportske snove. Nažalost, za to šansu nisu niti dobili. Zbog čega?! Zbog pogreške onih kojima bi to trebao biti posao. Da, pogreške se događaju svima, tko radi taj i griješi, ali ova pogreška je preskupa. I nedopustiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Iznimno nam je žao zbog situacije koja je najviše pogodila Zlatka i Maju. Iskoristit ćemo ovo da unaprijedimo cijeli judo sustav u Hrvatskoj'', kazala je predsjednica Hrvatskog judo saveza Sandra Čorak za službene stranice Saveza.

Najgore u cijeloj ovoj priči prošla je 34-godišnja Marijana. Njoj je ovo bila velika prilika da se na Igrama okiti možda čak i medaljom s obzirom na to da je u odličnoj formi, a na nedavnom turniru u Bakuu u svojoj je kategoriji do 63 kilograma uzela srebro. Da je bila zlatna, išla bi direktno na OI i nastup u Almatyju ne bi bio od presudne važnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, ništa od medalje

"Jako mi je teško, osjećala sam da sam u dobroj formi. Kada sam izgubila u 1. kolu Olimpijskih igara u Londonu, rekla sam sama sebi da idem po medalju u Rio. Nažalost, to neću postići, moram živjeti s tim, ali uz potporu obitelji, kluba i saveza spremna sam za dalje", rekla je splitska judašica.

Zlatko Kumrić je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da mi je žao, ali idemo dalje. Mi smo imali puno turnira na kojima smo mogli uzeti bodove koji nam sada nedostaju za plasman u Rio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo