ŠTO SE TU DOGAĐA? / 'Čečenski vrag' kontrolira elitne UFC borce? Izbio je pravi rat između MMA zvijezda, a onda se umiješao notorni Kadirov

Image

Kako je moguće da se zla krv razrijedila do kraja večeri u Abu Dhabiju i kako je moguće da je Khabib odjednom tako pomirljiv

25.10.2022.
8:36
VOYO logo

Protekle subote u Abu Dhabiju održan je možda i najbolji UFC event ove godine. Na UFC 280 priredbi imali smo prilike vidjeti čak dva meča za naslov i ne zna se koji je bio bolji od kojeg.

Aljamain Sterling je prvo pomeo pod pa onda nokautirao T.J. Dillashawa u bantamu i obranio naslov, a onda je u borbi večeri Dagestanac Islam Makhachev ugušio Brazilca Charlesa Oliveiru i uzeo naslov u lakoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je bio praćen meč Makhacheva i imao je čitavu vojsku navijača u Abu Dhabiju, a sve uglavnom zbog toga što mu je trener Khabib Nurmagomedov, jedan od najboljih i najcjenjenijih MMA boraca svih vremena. Khabib danas ima pravu malu vojsku čečenskih MMA boraca pod sobom i polako preuzimaju UFC sa svojim specifičnim i teško obranjivim stilom borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaiskrilo među MMA elitom

Dominiraju u nekoliko kategorija ili barem pretendiraju na naslove i svi se drže jedni drugih, svi osim jednog - Khamzata Chimaeva. Chimaev je podrijetlom Čečen, ali se kao mladić preselio u Švedsku, kratko je hrvao za njih, dobio putovnicu i tamo se počeo baviti MMA-om i to u dvorani iz koje je izašao Alexander Gustafsson.

Chimaev se ne drži tradicije niti pazi što radi kao što to Khabib i njegovi borci rade, a nismo stekli dojam da je i neki veliki vjernik, za razliku od ostalih mu sunarodnjaka iz UFC-a. Khabibov "team" već je nekoliko put znao prozivati Chimaeva zbog ponašanja i on im nije ostajao dužan u toj komunikaciji, a na kraju je sve eskaliralo u Abu Dhabiju gdje su se Chimaev i Khabibov rođak Abubakar Nurmagomedov, uspjeli i potući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chimaev je prolazio pored Khabiba i njegove svite i zatim je stao počeo razgovarati s Abubakarom, dali su si ruke, a onda je zaiskrilo. Krenulo je naguravanje, pale su i šake, a veći problem su jedva uspjeli spriječiti redari.

Snimku tučnjave pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potukli se pa odmah pomirili

Do tučnjave je navodno došlo jer Khabibov rođak i dalje zamjera Chimaevu onu izjavu da bi "potrgao Khabiba da se bore". Dagestan i Čečenija jesu bratske tradicionalne islamske sredine, ali rivalstvo je svejedno prisutno i čini se da su dečki jedva dočekali susret kako bi se mogli obračunati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, stvar se, na sveopće iznenađenje i vjerojatno veliku žalost šefa UFC-a Dane Whitea koji jedva čeka bilo kakva rivalstva unutar svoje organizacije kako bi ih mogao unovčiti, vrlo brzo riješila.

Khabib je nakon cijelog eventa okupio svoju ekipu i pozvao Chimaeva kako bi ih izmirio i na kraju su svi pozirali ispred UFC-ova pojasa i snimku objavili na Instagramu Abubakara Nurmagomedova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javio im se 'Čečenski vrag'

A kako je moguće da se zla krv razrijedila do kraja večeri u Abu Dhabiju i kako je moguće da je Khabib odjednom tako pomirljiv? Pa pojavila se još jedna zanimljiva teorija koja uključuje notornog čečenskog lidera Ramzana Kadirova, inače mnogima poznatijeg pod nadimkom "Čečenski vrag".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kadirov je trenutno preokupljen ratom u Ukrajini gdje on i njegovi vojnici teroriziraju tamošnji narod i izvode svakojake monstruoznosti u ime Vladimira Putina, ali Kadirov je ujedno i ogromni fan MMA-a i često se znao družiti pa čak i sparirati s elitnim MMA borcima iz UFC-a.

Pojavio se tako i "screenshot" razgovora između Kadirova, Chimaeva i Nurmagomedova u kojem im je čečenski lider objasnio neke stvari, a kasnije se čak i oglasio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živci su napeti do krajnjih granica, ne samo u oktogonu nego i izvan njega. Svaki gledatelj zabrinut je za sportaša, a borci doživljavaju iste emocije kao u ringu. Stoga ne čudi što nastaju ovakvi nesporazumi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne postoji svađa između Khamzata Chimaeva i Abubakara Nurmagomedova. Osobno sam se u to uvjerio, a ovu informaciju prenosim onima koji ne misle dobro. Nemojte od ovoga raditi globalni problem i ne pokušavajte zadirkivati ​​sportaše i njihove navijače.

To se događa čak i između braće. Ali ovdje je došlo do nesporazuma koji je riješen. Bili smo i bit ćemo braća, Inšallah! Zato ne pišite gluposti, ne uzimajte grijeh na dušu, za svaku lošu riječ morat ćete odgovarati pred Svevišnjim", poručio je Kadirov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nedugo nakon Kadirovova ribanja na svom je Instagramu zajedničku sliku objavio upravo "odmetnuti" Chimaev, koji je ranije već sparirao s Kadirovim. Ne bi se na kraju čudili previše da čečenski lider, koji je jednako dobar s Khabibom, nekako ugura i Chimaeva u njegov "team" i "vrati ga na pravi put".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo