BRONČANI BOMBARDER NEMA MILOSTI: / Uđe u ring, sprda se sa svojim protivnicima i onda ih - razvali! Hoće li kubanska legenda preživjeti?

Image
Foto: AFP/Screenshot

Ono kad Deontay Wilder uđe u ring i počne razvaljivati protivnika i sprdati se s njime

2.3.2018.
8:15
AFP/Screenshot
VOYO logo

Glavni rival aktualnog teškaškog prvaka prema verzijama WBA, IBO i IBF Anthonyja Joshue, svjetski WBC-ov prvak, "brončani bombarder" Deontay Wilder (32), u noći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu, brani svoj pojas protiv kubanske boksačke legende Luisa Ortiza (39).

SVJETSKI BOKSAČKI PRVAK RADO BI UŠAO U RING PROTIV MIOČIĆA: ‘Zašto ne, pa ovo je kontaktni sport’

Bit će to ukupno 40 profesionalni meč za Wildera, boksača koji se spominje u kontekstu onih koji bi mogli rušiti Joshuu. Amerikanac rodom iz Tuscaloosa, Arizona, do sad ima 38 nokauta u 39 odrađenih mečeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, iako se radi o opakom udaraču, ovog će puta nasuprot sebe imati najveći izazov do sad. Ortiz je višestruki amaterski prvak Kube i srebrni na Svjetskom prvenstvu 2005, kao i bivši privremeni profi WBA prvak. Poput Wildera također neporažen u profi ringu (28-0, 24 nokauta).

Njih dvoje već su trebali zakoračiti u ring još u studenom mjesecu prošle godine, ali Ortiz je u rujnu pao na doping testiranju. Orizu je to bio drugi pad u zadnje tri godine (2014. bio pozitivan na steroide), no WBC mu je ovaj put izrekao samo novčanu kaznu od 25,000 dolara, omogućivši mu povratak u ring. Wilder i Ortiz odradili su sučeljavanje, pali su, kako to dolikuje boksačima uoči borbe, mrki pogledi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je Wilder opak i kvalitetan boksač svjedoči i video uradak koji je na Facebook stranici "Vasyl Lomačenko Fans", posvećenu ukrajinskom boksačkom umjetniku, vjerojatno najboljem tehničaru današnjice Vasilyju Lomačenku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video spektakularnih poteza Wildera u trajanju je od 37 sekundi i sjajno dočarava svu brutalnost i atrakciju koju "brončani bombarder" Wilder nudi. Osim brutalnih udaraca, jedan trenutak posebno je vrijedan pažnje. Naime, poznato je kako Wilder za vrijeme svojih borbi voli provocirati protivnika i činiti ih nemoćnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voli se, kako se to popularno kaže, sprdati s njima... Na 0:15 možete vidjeti trenutak u kojem Wilder, u trenutku klinča u meču s Arreolaom, ga doslovno ponižava, dopuštajući da ga ovaj udara u tijelo, dok mu njiše kukovima poput kakvog "plesača" koji govori: "Udri jače, manijače".

Wilder i Ortiz će odmjeriti snage 3. ožujka u dvorani Barclays Arena u njujorškom Brooklynu, domu Brooklyn Netsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo