BIZARNA SITUACIJA PRED KVALIFIKACIJE ZA OI: / Filip Hrgović morat će se boriti s Markom Milunom za status kandidata?

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Predstavnici HBS-a obećali su usuglasiti stavove s izbornikom Leonardom Pijetrajem po njegovu povratku sa Svjetskog prvenstva koje se upravo održava u Rusiji

16.9.2019.
18:21
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Tročlano izaslanstvo Hrvatskog boksačkog saveza (HBS), koje su činili predsjednik Bono Bošnjak, glavni tajnik Marko Marović i čelnik Zagrebačkog boksačkog saveza Nenad Ivanković u ponedjeljak je bilo na primanju u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) na kojemu su tema bila predstojeće olimpijske kvalifikacije.

Image
MEČ SU MU PROZVALI KRVAVOM KUPKOM, A OVIM POTEZOM JE ODUŠEVIO: /

Tysonova igra 'udari me ako možeš'

Image
MEČ SU MU PROZVALI KRVAVOM KUPKOM, A OVIM POTEZOM JE ODUŠEVIO: /

Tysonova igra 'udari me ako možeš'

U konstruktivnom razgovoru s glavnim tajnikom HOO-a Josipom Čopom i njegovim pomoćnikom za Olimpijski program Damirom Šegotom te direktorom HOO-ovih razvojnih programa Nevenom Šavorom konstatirano je da HBS mora odlučiti o kandidatu za europske kvalifikacije u ožujku 2020. u Londonu i završne svjetske u svibnju 2020. u Parizu. O tome bi Savez trebao izvijestiti i najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića koji je u pismu HBS-u i HOO-u izrazio želju za nastupom na svjetskim kvalifikacijama u svibnju 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

21.08.2016., Rio de Janeiro, Brazil - Bronze medalist Filip Hrgovic of Croatia pose on the podium during the medal ceremony for the Men's Boxing Super Heavy +91kg., Image: 297691146, License: Rights-managed, Restrictions: World except Croatia, Bosnia & Herzegovina, Slovenia, Serbia, Montenegro, Kosovo, Macedonia, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Bizarna situacija

Budući da bi na londonskoj kontinentalnoj "raspodjeli" olimpijskih viza za Tokio drugi potencijalni hrvatski olimpijac, superteškaš Marko Milun, mogao izboriti normu, otklonio bi Hrgoviću priliku i da pokuša izboriti nastup u Tokiju. Dakle, mogućnost da Milun ide na prve, a Hrgović na druge olimpijske kvalifikacije sadrži u sebi i potencijalno neprihvatljiv epilog za Hrgovića.

Filip Hrgović je temeljem osvojene bronce u Rio de Janeiru 2016. godine na listi olimpijskih top kandidata HOO-a i takav status zajamčen mu je sve do kraja svibnja 2020. godine, dok ne prođe posljednja mogućnost kvalificiranja na OI u Tokiju. Glavni tajnik HOO-a Josip Čop istaknuo je da HOO ne podržava prijedlog prema kojem bi se dvojica naših teškaša trebala međusobno boriti za status kandidata na olimpijskim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici HBS-a obećali su usuglasiti stavove s izbornikom Leonardom Pijetrajem po njegovu povratku sa Svjetskog prvenstva koje se upravo održava u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo