Šok i nevjerica: Svjetski prvak pronađen mrtav!

Johnny Tapia, peterostruki svjetski boksački prvak, pronađen je u nedjelju mrtav u svom domu u Albuquerqueu u saveznoj američkoj državi Novom Meksiku. Umro je u 46. godini života.

28.5.2012.
9:01
VOYO logo

Prema riječima glasnogovornika lokalne policije Roberta Gibbsa, smrt američkog boksača nije 'sumnjiva', a točan uzrok iste trebao bi biti poznat nakon obdukcije, koja će biti obavljena u sljedećih nekoliko dana. Tapijina turbulentna karijera obilježena je kokainskom ovisnošću, alkoholom, depresijom i sukobima sa zakonom. Ovaj tek 168 centimetara visoki boksač, čije su tijelo krasile brojne tetovaže, osvojio je svojih pet svjetskih naslova u tri različite težinske kategorije, bantamu prema WBA verziji, u junior bantamu prema IBF-u i WBO-u, te perolakoj kategoriji prema IBF-u.

Tapijin život obilježile su tragedije. Ostao je siroče u dobi od 8 godina, nakon što mu je majka izbodena odvijačem, a odgojila ga je baka. Boksu se okrenuo već u devetoj godini života. Ukupno je u karijeri ostvario omjer od 58 pobjeda (30 nokautom), pet remija i dva poraza. Posljednji se put borio u lipnju prošle godine, kad je savladao Mauricija Pastranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo