SKANDAL NEVIĐENIH RAZMJERA / Kladioničarska afera na Otoku: Uhićena prva 'velika riba'

Image
Foto: Photos.com/Ilustracija

Cijela priča se zakotrljala nakon što su novinari The Suna u tajnoj akciji snimili branič Portsmoutha kako priznaje namještanje utakmice za 70.000 funta. Sodje je priznao kako je spomenuti iznos zaradio za isključenje u susretu protiv Oldham Athletic koncem veljače ove godine.

9.12.2013.
12:26
Photos.com/Ilustracija
VOYO logo

LONDON - Premda se nagađalo kako među privedenima za namještanje rezultata utakmica u engleskom nogometu nema poznatijih igrača u 'mrežu' je ipak ulovljena i jedan velika riba.

Među šestoricom privedenih je i napadač engleskog drugoligaša Blackburn Roversa DJ Campbell (32). Policija je Campbella privela nakon što je 'propjevao' branič Portsmoutha SamSodje (34). Čelnici Roversa potvrdili su privođenje njihova napadača, no više od toga nisu željeli komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela priča se zakotrljala nakon što su novinari The Suna u tajnoj akciji snimili Sodjea kako priznaje namještanje utakmice za 70.000 funta. Sodje je priznao kako je spomenuti iznos zaradio za isključenje u susretu protiv Oldham Athletic koncem veljače ove godine.

Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala (NCA) odmah je otvorila istragu i rezultat toga je šest privedenih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istraga još nije završila. Za sada je šest osoba završilo u pritvoru," potvrdili su iz NCA. Campbell je potpisao za Blackburn u srpnju ove godine, a prije toga je igrao u Premiershipu za Blackpool i Queen's Park Rangers.

Istovremeno NCA vodi još jednu istragu oko namještanja rezultata utakmica u nižim ligama. Prošlog tjedna privedena su dvojica nogometaša šestoligaša Whitehawka iz Brightona, čime je broj privedenih na 'otoku' zbog sumnje u namještanja u zadnjih mjesec dana porastao na osam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MichaelBoateng (22) i HakeemAdelakun (23) su privedeni pod sumnjom da su dio organizirane međunarodne skupine koja je osumnjičena za namještanje utakmica nižih liga u Engleskoj. Koncem studenog pripadnici Nacionalne agencije za borbu protiv kriminala (NCA) priveli su šest osoba zbog navodnog namještanja utakmica, a među njima su navodno i trojica nogometaša. Istragom je otkrivena i osoba iz Singapura koja je organizirala cijelu mrežu koja se kladila na internet stranicama u Aziji.

Igračima je isplaćivano po 5.000 funta po susretu, a zanimljivo oni su na početku utakmice morali dobiti žuti karton što je bio signal da je utakmica 'naštelana'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike