Rukometaši se vratili u Hrvatsku / Karačić: 'Stvorili smo odličnu atmosferu u momčadi, a za budućnost se ne trebamo bojati'

Hrvatsku sad očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Prvi protivnik bit će nam Srbija

27.1.2019.
17:02
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija dočekana je pljeskom na zagrebačkom aerodromu nakon osvojenog šestog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj. naš rukometaš Igor Karačić progovorio je o proteklom prvenstvu, ali i o budućnosti reprezentacije.

"Mislim da smo napravili odličnu 'ekipicu'. Nekakav spoj mladosti i iskustva. Dobra je bila atmosfera i to je dobro sad za predstojeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Vjerujem u ovaj tim i mislim da ćemo na sljedećem prvenstvu pokazati da spadamo u sami vrh. Bilo je mnogo peha i ozljeda na ovom prvenstvu, ali dali smo sve od sebe i branili boje ove zastave. zahvalan sam navijačima koji su to prepoznai i podržali nas. Kao sportaš ne mogu biti zadovoljan jer pretendiramo neko mjesto ne samom vrhu. Ali svi su dali sve od sebe i ništa nam se ne može zamjeriti", rekao je po povratku iz Danske Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našu reprezentaciju očekuju brojne promjene. Ivan Stevanović već se oprostio, a  neki mladi igrači nametnuli su se kao rješenja za budućnost.

"Svake godne su neke promjene u reprezentacijji. Igrači stalno odlaze i dolaze, ali to je sasvim normalno. Moraju se mladi igrači uvoditi, vidjeli ste samo kako su nam unijeli svježe krvi. Pokazali su da su spremni žrtvovati se za ovaj tim, dati sve od sebe i da će to pokazati na Europskom prvenstvu", rekao je Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska se ne treba bojati za budućnost. Kad vidite Mandića, Šipića, Jotića, Vrankovića... Svi su iskoristili minutažu i bili jedni od najvažnijih igrača na ovom prvenstvu. Kod nas nitko nije iskakao posebno i to nas je krasilo kao momčad.

Hrvatsku sad očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Prvi protivnik bit će nam Srbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će jako teško sa Srbijom pred njihovim navijačima, ali misim da smo puno kvalitetniji. Pokazali smo na ovom turniru da smo najbolji kad igramo protiv najjačih. Jednostavno je - očekujemo pobjedu doma i pobjedu u gostima da odradimo te kvalifikacije na način na koji želimo", zaključio je Karačić.

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo